A kaposvári egyetemmel való együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Izrael magyarországi nagykövete

A kaposvári egyetemmel való együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Izrael magyarországi nagykövete

 Izrael budapesti nagykövete jó esélyt lát arra, hogy a magyarországi egyetemek közül a kaposvári lehet az első, amely kapcsolatot tud kiépíteni egy izraeli egyetemmel. Ilan Mor erről csütörtökön a Kaposvári Egyetemen, Szávai Ferenc rektorral közösen tartott sajtótájékoztatón beszélt.

    Izrael kész az egyetemmel és somogyi vállalkozókkal való együttműködésre – hangsúlyozta.
    Az oktatás, a kutatás, a mezőgazdaság, a víz- és talajgazdálkodás lehet az a terület, ahol a legnagyobb előrelépést érhetik el az együttműködő felek – mondta a nagykövet, aki egyéves magyarországi tartózkodása során most másodszor látogatott el Kaposvárra. Ezúttal olyan mezőgazdasági vállalkozóknak tartott előadást, akik érdekeltek lehetnek a két ország közötti együttműködésben.
    Mint mondta, tudja, hogy Somogy megyében fontos a mezőgazdaság, az állattenyésztés, a vadgazdálkodás, ezért is találkozott a nap folyamán az e területen dolgozó szakemberekkel, döntéshozókkal. Hozzátette: arra bátorította őket, hogy látogassanak el Izraelbe, ismerjék meg a lehetőségeket, építsenek kapcsolatokat az ottani vállalkozókkal.
    Ilan Mor azt javasolta: az érdeklődők keressék meg a nagykövetséget, kérjenek felvilágosítást, segítséget a kapcsolatfelvételhez.
    Arról is beszámolt, hogy meghívta a Kaposvári Egyetem rektorát Izraelbe. Ha ez a látogatás létrejön, akkor továbbléphetnek – tette hozzá.  
    Szávai Ferenc a nagykövet és a saját szerepét úgy jellemezte: ők a kapocs, a cél pedig az, hogy megtalálják azokat a résztvevőket, akik érdekeltek a közös kutatásban és az együttműködés egyéb formáiban.