Hasszán Naszralláh sejk cáfolta, hogy az általa vezetett Hezbollah radikális síita szervezet rendelkezne vegyi fegyverrel

Hasszán Naszralláh sejk  cáfolta, hogy az általa vezetett Hezbollah radikális síita szervezet rendelkezne vegyi fegyverrel, hozzátéve: a szervezetnek nincs is szüksége e fegyvertípusra, hiszen rakétáik bármilyen izraeli célpontot elérnek.

A sejk az egyik bejrúti központú, a síitákat támogató rádióállomásnak adott nyilatkozatában reagált Izrael egy korábbi figyelmeztetésére, amely szerint a zsidó állam mindent megtesz azért, hogy ne kerüljenek szíriai vegyi fegyverek és légvédelmi rakétarendszerek az Aszad-rezsimmel szövetséges libanoni Hezbollah síita csoporthoz.

Hasszán Naszralláh leszögezte: „vallási okokból” sem vetnének be soha vegyi fegyvert, de „humanitárius okokból” sem tennének ilyet. A Hezbollahnak nem is lenne szüksége e fegyvertípusra, hiszen – mint fogalmazott – rakétáik képesek elérni bármely izraeli célpontot, legyen az katonai vagy polgári. Hozzátette azonban: ha Izrael támadna vegyi fegyverekkel, a Hezbollahot semmi sem fogja „korlátozni”.