Jewbox hírlevél

Kedves Barátunk!

Itt a nyár, kezdődik a fesztiválok időszaka. Rengeteg jó koncert, kiállítás és érdekes beszélgetés vár rátok, itt csak a legizgalmasabbnak tűnő programokat ajánljuk nektek!

Júniusi hírlevelünk:

Programajánló:

V. Judafest Vircsaft utcafesztivál Budapest – (2012. június 10. )
 
Web: www.judafest.org

Június második vasárnapján, a Judafest alkalmából egy napra ismét benépesül a különleges hangulatú Kazinczy utca, amelyet egykor kóser húsüzem, kártyafestő és más műhelyek töltöttek meg nyüzsgéssel. A szervezők a látogatók részvételével mutatnak be pesti legendákat, egyebek közt a pesti viccet, a kóser szilvapálinka történetét, híres pesti zsidókat, nagy múltú zsinagógákat és legendás pesti rabbikat. A gyerekeket a helyszínen várja egy tesz-vesz város is, ahol játszva ismerkedhetnek meg azzal, hogyan zajlik az élet egy izraeli kibucban.

A Kazinczy utca Király utca és Wesselényi utca közötti szakaszán a Judafest szervezői három színpadot állítanak fel, ahol délelőtt 11 órától estig folyamatosan várják ingyenes programokkal a látogatókat. A zenei programok közül kiemelkedik Palya Bea, Dés András, és az izraeli Meir Hermon koncertje. A gyerekes családokat a Vacka Rádió, a Holdvilág kamaraszínház, táncház, Haik Viki és Pille Baba, valamint Bohóc koncert szórakoztatja.

Az idei rendezvényen folytatódnak a nagysikerű vezetett séták a zsidó negyedben, valamint visszatérő vendégként Janklovics Péter stand up komedista ad ízelítőt a zsidó humorból. A Kazinczy utcába érkező látogatók megízlelhetik a zsidó konyha remekeit, vásárolhatnak egy kóser bolt kínálatából, valamint kézművesek, könyvkereskedők is gondoskodnak a vásári hangulatról.

A Judafestről ezúttal sem fognak hiányozni az érdeklődők kérdéseire válaszoló rabbik, és az utcafesztiválon ismét helyet kap a Szervezetek Kaszinója, amelynek keretében a magyarországi zsidóság sokszínű világát mutatják be zsidó civil szervezetek.

Június második vasárnapján a Judafest rendezvényhez csatlakozva ismét megrendezik Budapest egyik legnagyobb jótékonysági futóversenyét, a Fun Run-t. A Maccabi VAC Magyarország által szervezett eseményre 2-től 92 éves korig, edzettségi szinttől függetlenül várnak mindenkit.

Helyszín: Kazinczy utca

Izrael szubjektív: Terítéken Izrael

2012 június 18., hétfő 18:00-20:00

Az Izraeli Kulturális Intézet és a Bálint Ház által közösen szervezett előadássorozat júniusi előadásának címe: Terítéken Izrael. Vendég: Segal Viktor, zenél: Vázsonyi János

Helyszín: Izraeli Kulturális Intézet
Belépő: 600 forint
Információ: izraelikultura.hu/izrael-szubjektiv-teriteken-izrael

Nyárköszöntő izraeli kóruskoncet
2012. június 07. csütörtök 17:00 – 18:30

A belépés ingyenes!
Információ: 2010.balinthaz.hu/2006/index.php?option=com_events&occasion=28533

A Nyócker Csillagai: Józsefváros zsidó szemmel
június 24. vasárnap 11:00 – 13:30

A séta a Gutenberg tér játszóteréről indul, ahol egy közös illusztrált kultúrtörténeti bevezetőt tartunk. A séta során a Nyolcadik kerület zsidó kincseit kutatjuk. Mendemondák, és a múlt pletykái lebegik körül utunkat, ahogyan a sokszínű Nyolcker mélyére hatolunk. A hámló homlokzatokon, kapukon, törött ólomüvegeken felbukkanó Dávid csillagok egy valaha élettől pezsgő zsidó szubkultúrát rajzolnak ki.

Nyitott és felkészült vezetőink segítségével megdöbbentő összefüggésekre akadhatunk. Hangulatos ósdi utcákon át kanyarog utunk a Teleki tér forró levegőjű piacához. Itt egy egyedülálló, ma is működő lakás zsinagógába látogatunk. Feladatokkal, apró játékokkal tesszük emlékezetessé kalandozásunkat, hogy a Nyolcadik kerület felfedje előtted titkait és maradandó kultúrélményt adjon.

Találkozó: 11 órakor a Gutenberg téren
A Nyócker Csillagai séta időtartama: 2-2,5 óra
A séta ára (magyar nyelvű vezetés esetén): 3000 Ft/ fő

5 fő feletti csoportok saját időpontot kérhetnek!
Bővebb információ és on-line bejelentkezés: www.beyondbudapest.hu
ELŐZETES BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES!

A Budapest Beyond Sightseeing szocio-kulturális turisztikai vállalkozás. 2007-ben vezette be a legendás 8. kerületet, a magyarországi turisztikai desztinációk közé. Egyedi megközelítéssel, a várost szociálisan, kulturálisan, élményszerűen bemutató interaktív módszerekkel dolgozik. A Budapest Beyond Sightseeing nem csak külföldi de magyar vendégek számára is szolgáltat. Tevékenységüket 2009-ben az Európai Bizottság közösségi szintű ’Jó Gyakorlattá’ nyilvánította.
Webcím: www.beyondbudapest.hu

Világegyetem Fesztivál 2012

Pécs Belvárosa 7621 Pécs, Széchenyi tér 2012.06.15 – 2012.06.22
Információ: www.pecs.hu    

Fő projektjeink:

Itt megtalálsz mindent, amit tudni akartál a JMPoint Alapítványról, de sosem merted megkérdezni!

Felhívás a JMPoint Alapítvány irodájának és eszközeinek korszerűsítésére
Alapítványunk 2002-es indulása óta teljes körű zsidó közösségi, oktatási, örökségvédelmi és kulturális szolgáltatáshálót épített ki. Sok esetben csak a technikai és anyagi lehetőségeink szabnak határt. Fő tevékenységeink 80%-a digitális formában valósul meg, amihez folyamatos technikai korszerűsítésre és megújulásra van szükség.

A JewBox.hu kulturális magazin és netrádió egyedülálló lehetőséget nyújt azok számra, akik a zsidó és izraeli zenével, művészetekkel szeretnének megismerkedni.

A JMPoint Akadémia az egyik legértékesebb lehetőségünk azok számára, akik ismerkednének a zsidóság hagyományaival, vagy éppen felfrissítenék tudásukat.

Virtuális Zsidó Múzeum – Közös múltunk emlékei, zsidó valláskulturális tárgyaink gyűjteménye

A JMPoint közösségi portál -az álláskereséstől a híreken át a zsidó programajánlókig- minden szolgáltatással várja az élő közösséghez tartozni vágyókat, kor és lakhelymegkötés nélkül.

A Zöld Izrael mozgalom eltökélt szándéka a környezettudatos gondolkodás és hétköznapi magatartás általánossá tétele mind hazánkban, mind Izraelben.

Zsidokonyha.hu – Zsidó gasztronómiai magazin és tematikus receptgyűjtemény
Még több esemény a www.JewBox.hu programajánlójában!

Üdvözlettel:

A www.JewBox.hu csapata