ÉVZÁRÓ – ZÁRÓ ÉV(?) A VÉGEKEN

ÉVZÁRÓ – ZÁRÓ ÉV(?) A VÉGEKEN

A Wesley János Többcélú Intézmény rendhagyó tanévzáró rendezvénye, 2012.06.14., Vásárosnamény

 

A jelenlegi körülményekre tekintettel – a fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség a törvényi szabályozás értelmében elvesztette egyházi státuszát, így egyesületként működve, csökkentett financiális háttérrel, erőn felül próbálja életben tartani oktató-nevelő intézményhálózatát – a Wesley János Többcélú Intézmény 2012. június 14-én rendhagyó tanévzárót rendez.

 

Az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nevelési-oktatási hálózatának (közel 2800 gyermek 6 intézményrendszerben 32 különböző helyszínen) egyike a gyürei székhelyű Wesley János Többcélú Intézmény, melynek 7 településen működő 7 tagintézményében összesen 1033 különböző korú gyermek, fiatal és felnőtt (211 óvodás, 605 általános iskolás, 156 nappalis és 61 esti középiskolás) részesül oktatásban-nevelésben – ebből közel 452 tanuló vesz részt művészeti képzésben (zenei és képzőművészeti szakágban). Az intézményrendszer az ország egyik leghátrányosabb térségében végez áldozatos munkát: a többségében roma származású, mélyszegénységből érkező, segítő háttérrel nem rendelkező, motiváció nélküli gyermekeknek ad alapot – inspirációt a tanuláshoz, annak folytatásához, egy élhető élet reményében, melyben érték a tudás, a képesítés, s az általuk megszerezhető munka. Mindemellett a térségben, adott településeken, lassan az intézményrendszer az egyedüli foglalkoztató: a technikai, egyéb személyzettel együtt 220 főnek nyújt munkalehetőséget. (A teljesebb kép érdekében, mindezen felül még: az intézményhálózat szociális étkeztetési feladatokat is ellát – adott önkormányzatokkal együttműködve, 4 helyen működtetnek konyhát és biztosítanak étkezési lehetőséget a rászorulóknak.)

 

A jelenlegi körülményekre tekintettel – a fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség a törvényi szabályozás értelmében elvesztette egyházi státuszát, így egyesületként működve, csökkentett financiális háttérrel, erőn felül próbálja életben tartani oktató-nevelő intézményhálózatát – a Wesley János Többcélú Intézmény 2012. június 14-én rendhagyó tanévzárót rendez. A program során, annak műsorában fellépnek a művészeti képzésben részt vevő gyermekek, kiállítás nyílik a képzőművész szakos tanulók munkáiból, és sor kerül a Wesley-emlékérmek ünnepélyes átadására (az elismerésben a kiváló munkát végző pedagógusok és a kiváló teljesítményt nyújtó tanulók részesülnek.

A rendezvényen megjelennek:

– a pedagógusok és dolgozók,

– szülők kisebb számban (szülői szervezetek),

– a tanulók korlátozott számban,

– a partner önkormányzatok képviselői (polgármesterek, jegyzők, képviselők),

– az iskolákban hitoktató társ-egyházak képviselői,

– a kistérségi központ (Vásárosnamény) intézményvezetői, vezetői.

 

A rendhagyó tanévzáróra ezúton tisztelettel hívjuk – és amennyiben eljön, szeretettel látjuk.

Időpont: 2012. június 14. csütörtök, 14 óra

Helyszín: Lónyay Menyhért Szakközép- és Szakképző Iskola aulája, Vásárosnamény, Kossuth utca 19.

(Megjegyzés: Vásárosnaményban nincs intézményünk – központi fekvése miatt választottuk ezt a megoldást.)