Az al-Kaida jemeni szárnya arra bátorítja a nyugaton élő fegyvereseket:

Az al-Kaida támadásra buzdítja a nyugaton élő terroristákat

Az al-Kaida jemeni szárnya arra bátorítja a nyugaton élő fegyvereseket: kétszer is gondolják meg, mielőtt Jemenbe utaznak harcolni – inkább saját földjén támadják Amerikát.

„Erős megfontolásra ajánlom nyugaton élő testvéreimnek, hogy saját földjén támadják meg Amerikát. Ezzel sokkal nagyobb hatást lehet elérni, mert ez az ellenséget mindig zavarba ejti, és az ilyen egyedi támadásokat szinte lehetetlen elhárítani ” – írja „Teljes elvárások” című terroristák toborzásához készült útmutatójában az al-Kaida jemeni szárnya – a CNN értesülései szerint.

Az útmutatót Szamír Khan, a szervezet „Inspiráció” című magazinjának szaúdi-amerikai szerkesztője állította össze. A jemeni magazin szerkesztőjével egy amerikai drón végzett 2011 szeptemberében. Az útmutató egyes részleteit szerdán hozta nyilvánosságra a CNN. Az írás világossá teszi, hogy az al-Kaida Arab-félszigeten működő ága, az AQAP a nyugaton élő terroristák – a nemzetközi terrorizmus jegyében – Amerikában kifejtett tevékenységét többre értékeli a jemeni zavargásokban való részvételüknél.

A múlt hónapban a terrorszervezet úgy vélte: sikerült egy brit útlevéllel rendelkező öngyilkos terroristát feljuttatni egy Amerikába tartó repülőgépre, végül azonban kiderült, hogy a vélt terrorista a szaúdi terrorelhárítás beépült ügynöke. Pedig a korábban elkészült terrorista-toborzó útmutatóban Khan arra is figyelmeztet: gyanakodva fogadjanak minden új embert – jegyzi meg a CNN cikke.

Az útmutató részletezi a Jemenbe utazókra váró, embert próbáló körülmények miatti nehézségeket is, és azt javasolja, hogy indulás előtt a Jemenbe készülő harcosok próbálják ki, mennyire bírják a nomád életet, és figyelmeztet a drónok támadásainak veszélyére is, majd hozzáteszi: aki fél, gondoljon arra, hogy mi vár rá a Paradicsomban.

Az „Inspiráció” magazin legújabb száma inti a terroristákat, hogy „jó hírnevük megőrzése érdekében” tartózkodjanak templomokban, mecsetekben és zsinagógákban végrehajtott támadásoktól. A magazin téli kiadása megjegyzi: a globális dzsihádot a muszlimok kritizálják a támadások módja miatt. A magazin szerint azonban zsidó összejövetelek, politikusok, médiaszemélyiségek, tőzsdék, repülőterek, kikötők és katonai bázisok elleni támadásokat végrehajthatnak a terroristák.

atv.hu / Arutz Sheva / breuerpress.com