Budai Gyula Izraelbe utazik az Agritech 2012 mezőgazdasági kiállításra

Budai Gyula Izraelbe utazik az Agritech 2012 mezőgazdasági kiállításra
A magyar-izraeli mezőgazdasági kapcsolatok fejlesztése, az együttműködési lehetőségek feltérképezése érdekében Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elutazik a május 15-17. között Tel Avivban 18. alkalommal megrendezésre kerülő Agritech 2012 Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításra – közölte a Miniszterelnökség és a Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-vel.

Az államtitkár az izraeli mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter meghívására utazik a kiállításra.
A tájékoztatás szerint Budai Gyula Fazekas Sándor miniszter képviseletében vesz részt a kiállítás hivatalos megnyitó ünnepségén, valamint a szakmai programokon.
A vidéki szakmai programok során Budai Gyula ellátogat a Hof Hasharon Tejfarmra, amely a legmodernebb ilyen létesítmény Izraelben, valamint a Naan kibucba, amelyet 1930-ban alapítottak, és ahol az 1970-es évek végétől öntözőberendezéseket gyártanak. A kibucban ezer hektáron folytatnak öntözéses gyümölcs- és zöldségtermesztést.
A látogatás során az államtitkárt fogadja Orit Noked izraeli mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter, a magyar delegáció részt vesz a Simon Peresz államelnök által adott fogadáson is.