Rendben lezárult az ÁSZ-ellenőrzés Hódmezővásárhelyen

Rendben lezárult az ÁSZ-ellenőrzés Hódmezővásárhelyen

Elfogadta a hódmezővásárhelyi önkormányzat intézkedési tervét az Állami Számvevőszék (ÁSZ), ezzel rendben lezárult a város gazdasági helyzetét átvilágító, tavaly év végén publikált ellenőrzés – tájékoztatta Göbl Vilmos, a városháza sajtóreferense az MTI-t.

A sajtóreferens elmondta, az ÁSZ a megyei jogú városok pénzügyi egyensúlyi helyzetét áttekintő ellenőrzéssorozat keretében vizsgálta a hódmezővásárhelyi önkormányzat működését is. A 2011 decemberében publikált jelentésben az ÁSZ a város pénzügyi helyzetének javítására és hosszú távú fenntarthatóságára irányuló operatív terv készítését, valamint a közgyűlés folyamatos, az intézkedések megvalósulására, továbbá a város és az önkormányzati intézmények aktuális pénzügyi helyzetére kiterjedő tájékoztatását javasolta a polgármesternek és a főjegyzőnek.
Az önkormányzat a javaslatok alapján elkészített intézkedési tervet megküldte az ÁSZ-nak, amely azt elfogadta. Domokos László, az ÁSZ elnöke válaszlevelében kifejtette: a bemutatott intézkedési terv összhangban van megállapításaikkal és javaslataikkal, az intézkedési terv, valamint annak kiegészítése a jelentésben foglalt – a polgármesternek és a főjegyzőnek megfogalmazott – javaslatok mindegyikére, határidő és felelős személy megjelölésével rendelkezést tartalmaz. Az elnök kitért arra is, hogy az ÁSZ az intézkedési tervben foglaltak teljesítését a későbbiekben utóellenőrzés keretében ellenőrzi.
Göbl Vilmos hangsúlyozta, az intézkedési terv elfogadásával rendben lezárult a hódmezővásárhelyi önkormányzat gazdasági helyzetét, működését vizsgáló számvevőszéki ellenőrzés.