Az Országgyűlés korelnöke mond beszédet az Élet Menetén

Az Országgyűlés korelnöke mond beszédet  az Élet Menetén

horv__thj__nos_koreln__k.jpgFájó seb és megalázó szégyen lenne, ha Baráth Zsolt országgyűlési képviselő a magyar nemzet képviseletében szólt volna, amikor ostobaságot és gonoszságot összekapcsolva antiszemita gyűlöletkeltést művelt.

Mazsihisz

Dr. Horváth János a Magyar Országgyűlés korelnöke, az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának elnöke nyilatkozata Baráth Zsolt jobbikos képviselő, a parlamentben 2012. április 3-án elhangzott beszédével kapcsolatban.

Fájó seb és megalázó szégyen lenne, ha Baráth Zsolt országgyűlési képviselő a magyar nemzet képviseletében szólt volna, amikor ostobaságot és gonoszságot összekapcsolva antiszemita gyűlöletkeltést művelt.

Ezt a hangot és mentalitást elutasítom, és jól tudom, hogy a magyar nép itthon e hazában és szerte a világban szintén megveti.

Az ostoba gonoszság lelepleződik még ott is, ahol csak nyomokban lelhető fel. Ahogyan a társadalom fonalai fonódnak és szövetei szövődnek, a patrióta összetartozásnak meg kell teremtenie az emberek kölcsönös tiszteletén és szeretetén alapuló nemzet önbecsülését.

Horváth János 1944-ben részt vett a Magyar Nemzeti Függetlenségi Mozgalomban, emiatt a Gestapo letartóztatta. Halálraítélték, de a börtönből sikerült megszöknie.

1947. január 16-án a Magyar Közösség-ügyben koholt vádak alapján letartóztatták, majd ugyanebben az évben négyévi kényszermunkára ítélték. Parlamenti és törvényhatósági mandátumaitól megfosztották. 1951-ben szabadult. 1954-ig a Siemens Röntgengyárban, majd 1956-ig a Beloiannisz Híradástechnikai Gyárban munkás, ill. műszerész volt.

Az Országgyűlés korelnöke a holnapi Élet Menetén emlékező beszédet mond .