Változik a közösségi közlekedés az Élet menete miatt vasárnap

 Változik a BKV menetrendje vasárnap az Élet menete elnevezésű rendezvény miatt, az érintett buszok, illetve villamosok terelt útvonalon vagy megosztva közlekednek – közölte a BKV pénteken az MTI-vel.

 

 

A holokauszt magyarországi áldozatainak április 16-i emléknapjához kapcsolódva az Élet menete keretében a Belgrád rakparton az Erzsébet híd és a Szabadság híd között tartanak rövid megemlékezést vasárnap délután, majd a Belgrád rakpart – Fővám tér – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Rudas gyógyfürdő útvonalon felvonulás lesz.

Emiatt a BKV tájékoztatása szerint ideiglenesen vasárnap délutána 7-es, a 7E, a 86-os, a 115-ös, a 173-as és 173E autóbuszok módosított útvonalon közlekednek; 16.30 és 17.30 között a Petőfi hídon, 17.30 és 20 óra között pedig a Szabadság hídon közlekednek.

 

A 2-es, 18-as, 19-es, 41-es, 47-es, és 49-es villamosok megosztva közlekednek. A 18-as a Széll Kálmán tér és a Döbrentei tér, valamint a Savoya Park és Újbuda-Központ, a 19-es a Batthyány tér és a Döbrentei tér, a 41-es a dél-budai végállomások és a Szent Gellért tér, a 47-es Budafok, Városház tér és a Szent Gellért tér, a 49-es pedig a Kelenföldi pályaudvar és a Szent Gellért tér között közlekedik.