Schmitt-ügy – Schmitt Pál lemondta pénteki programjait

 Schmitt Pál köztársasági elnök lemondta részvételét péntekre meghirdetett programjain – tájékoztatta az MTI-t a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Az előzetesen meghirdetettek alapján Schmitt Pál pénteken délelőtt udvariassági látogatáson fogadta volna Karl Viktor Erjavecet, a Szlovén Köztársaság külügyminiszterét, valamint szintén péntek délelőtt vett volna részt a XX. Magyar Innovációs Nagydíj ünnepélyes átadásán Budapesten.
A bécsi Künstlerhaus honlapja szerint az államfő nyitotta volna meg a kiállítóhely hétvégétől látogatható Munkácsy-kiállítást is.
Schmitt Pál államfő csütörtökön este érkezett vissza Magyarországra a Koreai Köztársaságban tett négynapos látogatása után.
A köztársasági elnök távollétében Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön, az intézmény szenátusi ülését követően jelentette be, hogy visszavonják Schmitt Pál 1992-ben, a Testnevelési Egyetemen megszerzett kisdoktori címét. Az egyetem vezetője a döntést azzal indokolta, hogy az egykori kisdoktori tudományos munka nem felelt meg a szakmai, etikai kritériumoknak.