Csonkolt hullának nézték a román terrorelhárítók a medvetalpat

Levágott emberi lábfejnek nézett egy medvetalpat a román terrorelhárítás a bukaresti Henri Coanda repülőtéren, amikor röntgensugarakkal átvilágították egy kínai utas csomagját – közölte pénteken a bukaresti kínai konzulra hivatkozva a Hotnews hírportál.

Az Olaszországba tartó utast azonnal őrizetbe vették, amint a csomagvizsgálat során a gyanús végtagot felfedezték bőröndjében: a repülő nélküle (és a medvetalp nélkül) szállt fel. A román hírtelevíziók – egy kiugróan magas nézettséget ígérő, hulladarabolós bűntény reményében – adásukat megszakítva, élőben közvetítették a repülőtérről a leleplezés részleteit. Felidézték, hogy néhány éve egy Bukarest melletti faluban találták meg a kínai maffia véres leszámolásának egyik áldozatát, akivel 35 késszúrás végzett.
A román legfelsőbb bíróság azonnal intézkedett, hogy a nyomozást a főügyészség kriminalisztikai osztálya irányítsa. Amíg a tetten ért gyanúsított kihallgatása folyt, a román média rendőrségi forrásokra hivatkozva közölte, hogy egy férfi mélyhűtött lábfejét találták meg a kínai utasnál, amelyről letépték a körmöket.
Az érdekesen induló krimit aztán a kínai konzul rontotta el, aki egy tévéműsorban felfedte, hogy honfitársánál valójában medvetalpat találtak, amelyet az illető egy bukaresti bazárban vásárolt. Később az ügyészség is megerősítette, hogy a láb tényleg nem emberi eredetű: közleménye azt már nem pontosította, hogy milyen állatról van szó, így az sem kizárt, hogy a pórul járt utast már a vásárláskor átverték.
Ő ugyanis nem saját fogyasztásra vásárolta meg az ínyencséget, hanem azt remélte, hogy a medvetalpat jó pénzért eladja egy olasz vendéglőnek. A kínai utasnak azonban mindenképpen ráfizetés lesz a kaland: ha vissza kapja is az időközben kiolvadt medvetalpat, vélhetően már senki sem főz levest a megromlott húsból…