Bezárja az 1-es terminált a Budapest Airport

Bezárja az 1-es terminált a Budapest Airport 

Bezárja az 1-es terminált a Budapest Airport a Liszt Ferenc-repülőtéren az origo.hu szerdai értesülése szerint, mivel a Malév csődje utáni lecsökkent forgalmat a 2-es terminál is el tudja látni, Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére elmondta, még nincs végleges döntés, részletesebb tájékoztatást későbbre ígért.

Az MTI kérdésre Vízy András, a Főtaxi szóvivője szerdán elmondta, a reptér hivatalos utasszállítását ellátó taxiszolgáltató még nem kapott hivatalos értesítést a döntésről. Közölte, a sajtóból értesültek a hírről.
Az origo.hu portálnak Hardy Mihály szerdán azt mondta, a bezárás nem megy egyik napról a másikra, de már értesítették a repülőtér dolgozóit és az üzleteket működtető vállalkozókat is.
A szóvivő szerint a forgalomcsökkenés kétségkívül a Malév csődjének következménye. Arra a kérdésre, hogy ha lenne új nemzeti légitársaság, újranyithatna-e a terminál, Hardy Mihály azt válaszolta, ennek most nincs realitása.
Vízy András kiemelte: a Főtaxi forgalmát nem befolyásolja a változtatás, hiszen az eddig három terminálra érkező utasok száma, most két terminálra – 2A és 2B – fog megérkezni.
Hozzáfűzte: utasforgalmuk 15-20 százaléka koncentrálódott az 1-es terminálra, az utasok ezután a másik két terminálon jelennek meg.