Dubaiban tárgyal Kövér László és Rogán Antal

Hivatalos látogatásra az Egyesült Arab Emírségekbe és Szaúd-Arábiába utazik Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

 Kövér László február 23-án Dubaiban találkozik Mohammad Ahmad Al-Murr-ral, a Szövetségi Nemzeti Tanács elnökével, és tárgyalást folytat a Gazdasági Kamara vezetőivel. A kétoldalú találkozók célja mindkét országban a gazdasági kapcsolatok fejlesztéséhez szükséges politikai feltételek támogatása a parlamenti diplomácia eszközeivel.

Az Országgyűlés elnöke február 24-26. között részt vesz Rijadban a G-20 országok parlamenti elnöki találkozóján, az eseményre Abdullah Alsheikh, a szaúdi Súra Tanács elnöke hívta meg Kövér Lászlót. A kommüniké szerint – tekintettel arra, hogy hazánk nem tagja a világ legerősebb gazdaságait összefogó G-20 csoportnak -, jelentős gesztusértéke és politikai jelentősége van a meghívásnak. A házelnök első alkalommal kapott felkérést arra, hogy részt vegyen e fórumon.

A nemzetközi parlamenti elnöki konferencia napirendjén három téma szerepel: a kultúrák közötti globális párbeszéd, az energia a fenntartható fejlődésért, valamint a pénzügyi válság és hatása a globális gazdaságra. Kövér László mindhárom témában élni kíván a hozzászólás lehetőségével és kifejti álláspontját.

A házelnököt útjára elkíséri Rogán Antal, az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának elnöke, aki a delegáció tagjaként a Súra Tanács három testületével, a gazdasági, a pénzügyi és az informatikai bizottság elnökével külön találkozik.