A windsori kastély parkjában kempingezhetnek a nyári londoni olimpia látogatói

A windsori kastély parkjának egykor privát vadászterületként használt részén kempingezhetnek a nyári londoni olimpia látogatói.

Az alkalmi kemping összesen ezer ember befogadására lesz alkalmas. A sátrakkal, lakóautókkal és motorokkal érkezőknek 40 fontot (14 ezer forint) kell fizetniük naponta a királyi környezetért és legalább három éjszakát kell maradniuk.
Mint azt Jon Dale, a kempinget üzemeltető The Camping and Caravanning Club szóvivője elmondta, a táborhelyről gyakorlatilag látni lehet a windsori kastély tetejét, és jóval olcsóbb, mint a környező szálláshelyek – olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában (www.telegraph.co.uk).
Az olimpiai idejére szóló helyi szobafoglalások ára akár a 200 fontot (70 ezer forint) is elérheti éjszakánként. A július 20-ától augusztus 16-áig üzemelő kempingben – II. Erzsébet királynő jóváhagyásával – összesen 286 sátorhely lesz.
A Berkshire grófságbeli park kempingezőinek elsőosztályú kiszolgálásáról egy helyi vendéglátóegység is gondoskodik majd, amely a windsori birtokon fekvő királyi földek terméseit kínálja a látogatóknak. A sátorozók alig három kilométerre lesznek az olimpia kajak-kenu versenyeinek otthont adó Dorney Lake helyszínétől.