Vendégünk volt Izrael budapesti nagykövete /Halljad Izrael

Breuer Péter Halljad Izrael című műsora február 17-én hangzott el a Kossuth Rádióban.

Vendégünk volt Izrael budapesti nagykövete

Halljad Izrael – 2012.02.17. 13:57

Fotó: MTI/Soós LajosFotó: MTI/Soós Lajos

A Halljad Izrael vendége volt a zsidó állam budapesti nagykövete, aki nemcsak a terrorról, hanem a zsidó nép és a föld kapcsolatairól is beszélt.

Hallgassa meg a műsort!  

Az izraeli diplomaták mindig célpontban vannak, mind a diplomáciában, mind pedig a katonai területen, hiszen meg kell védeniük Izrael létét – mondta Ilan Mor a Tbilisziben, Bangkokban és Újdelhiben történtek kapcsán. „Nemcsak szavak által vagyunk megfélemlítve, hanem vannak olyan országok, amelyek még puszta létünket sem hajlandók tudomásul venni. Megpróbálják képviselőinket, diplomatáinkat, épületeinket megtámadni.”

Ilan Mor hozzátette: a magyar nagykövetség olajozottan működik és erősíti az amúgy is jó kapcsolatokat a két ország között.

Adásunkban Schőner Alfréd professzor-főrabbi a továbbtanulás lehetőségeiről, valamint a heti szakaszról beszélt, dr. Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke a zsidó közéleti eseményekbe avatta be hallgatóinkat. Erdei Grünwald Mihály készülő könyvének aktuális részét osztotta meg, melynek aktualitása Göncz Árpád születésnapja. Zoltai Gusztáv az 1 százalékos felajánlásról nyilatkozott.