Líbiába látogat Martonyi János

 Martonyi János külügyminiszter szerdán kétnapos látogatásra utazik Líbiába; az út célja, hogy intenzív kapcsolatok épüljenek ki „a megújuló Líbiával”

A Külügyminisztérium szerdai közleményében kiemelték: a tárcavezető találkozik Musztafa Abdel-Dzsalíllal, az Átmeneti Nemzeti Tanács elnökével, Abdul al-Rahim al-Kíb kormányfővel, Asúr ben Hajál külügyminiszterrel, Fatima Hamrus egészségügyi miniszterrel és más miniszterekkel.
A látogatás célja, hogy intenzív kapcsolatok épüljenek ki „a megújuló Líbiával”, és Magyarország aktívan bekapcsolódjon az észak-afrikai ország újjáépítésébe – hangsúlyozta a tárca. Kifejtették: a megbeszélések témája lesz a tripoli igények felmérése, a magyar hozzájárulás felajánlása a líbiai politikai-intézményi, biztonsági és gazdasági újjáépítéshez, továbbá a két ország együttműködésének megalapozása.
Martonyi János külügyminiszter az Átmeneti Nemzeti Tanács elnökéhez intézett augusztusi levelében azt írta, Magyarország kész részt venni Líbia újjáépítésében, egy szabad, szuverén és demokratikus ország megteremtésében.