Nemzetközi workshop a rasszizmus ellen

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete - Workshop a rasszizmus ellenAz Európai Bizottság Magyarországi Képviselete 2011. október 26. szerdán, 10.00-16.00 között Budapesten Nemzetközi workshopot szervez a rasszizmus ellen.A gazdasági válság egyik aggasztó jelensége a szélsőjobboldali radikalizmus térnyerése szerte Európában és így hazánkban is. Ezek a csoportok a társadalom különböző rétegei közötti feszültség szításában érdekeltek, etnikai konfliktusokat gerjesztő akcióikból könnyűszerrel hajtanak politikai hasznot.
A rendteremtésnek álcázott rasszizmus borzasztó romboló hatású, vesztesei pedig nem csak az elsődleges célponttá váló romák, bevándorlók vagy éppen melegek, hanem közvetve az egész nemzet.
Az ellentétek kiélezése politikai, gazdasági bizonytalanságot eredményez és megoldások helyett a problémák ideiglenes elfedése hosszútávon tovább ront az amúgy is bonyolult helyzeten.

A nemzetközi szakértői műhelyfoglalkozás célja a Közép-Európában létező szélsőjobboldali radikalizmus bemutatása, illetve megismertetni a rájuk adható válaszokat és jó gyakorlatokat. A program munkanyelve az angol, a részvétel regisztrációhoz kötött.
A műhelyfoglalkozást megnyitja Dr. Szűcs Tamás az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője és Eleni Tsakopoulos-Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok nagykövetasszonya.

További információ és a regisztráció az EU magyar képviselet oldalán található.

BPI info