New York után a budapesti Operaházban is bemutatkozik Agache a Simon Boccanegra címszerepében

 A Magyar Állami Operaház október 1-jén mutatja be Verdi: Simon Boccanegra című operáját. A címszerepben Alexandru Agache, aki a New York-i Metropolitan színpadán épp ezzel a szereppel mutatkozott be Domingo partnereként. Fiesco szerepében a nemzetközi hírű basszista, Giacomo Prestia lép színpadra az Operaházban. A darabot Ivan Stefanutti, korunk egyik legkeresettebb olasz rendezője, díszlet- és jelmeztervezője állította színpadra.

A darab karmestere, Győriványi Ráth György Ivan Stefanuttit olyan alkotóként jellemzi, aki az operában él. Képi világa rendkívül ízléses, pontosan tudja, hogy adott korban mit kell sugároznia egy-egy díszletelemnek, ugyanakkor gondolkodása mégis modern, a történetben az akkori hiedelemvilágnak megfelelően misztikus lényeket vonultat fel.

Héja Domonkos, a dalszínház főzeneigazgatója a bemutatóval kapcsolatban elmondta: „A darab műsorra tűzésével olyan Verdi-mű kerül vissza a kínálatba, amelynek helye van a repertoárban. Fontos, hogy néha elszakadjunk az Otellótól, hogy az örök Aida mellett Amelia Grimaldi nevét is megtanulják az emberek – az egyetlen női szereplőét ebből az operából, akit az Operaház előadásának egyik szereposztásában Lukács Gyöngyi személyesít meg. A sémák és slágerek hosszú távon kiszorítják a nézőtérről a friss levegőt, ettől elfárad a közönség.”

A Simon Boccanegra húsz éve nem volt műsoron Budapesten. Két szereposztásban, összesen hét alkalommal, csak októberben láthatja a közönség.