Atíja Abder-Rahmánt valószínűleg egy robotrepülőgép segítségével ölték meg,

Az USA likvidálta az al-Kaida második számú vezetőjét

Atíja Abder-Rahmánt valószínűleg egy robotrepülőgép segítségével ölték meg, de az akció részleteiről nem árultak el semmit.
Amerikai kormányzati források szerint Pakisztánban megölték Atíja Abder-Rahmánt, az Al-Kaida második számú vezetőjeként számon tartott líbiai terroristát. Al-Rahmán korábban a szervezet bevetéseit irányította, de egykoron Bin-Laden nem hivatalos iráni nagyköveteként is funkcionált. Akkor került ilyen magas pozícióba, amikor az amerikai erők végeztek Oszama bin-Ladennel, akivel már egészen fiatal korától kezdve együtt harcolt- írja az Index.

Leon Panetta, az USA védelmi minisztere még múlt hónapban nyilatkozta azt a sajtónak, hogy az Al-Kaida elpusztítása kézzelfogható közelségbe került. „Csak pár kulcsfontosságú személyt kell kiiktatnunk ahhoz, hogy meggyengüljenek. Ha tovább folytatjuk azt, amit a Bin-Laden elleni akcióval elkezdtünk, komoly sikereket érhetünk el.”

Al-Rahmánt augusztus 22-én ölték meg Varizisztánban, Pakisztán törzsi területén. A halálhírről egy neve elhallgatását kérő amerikai kormánytisztségviselő számolt be ma délután. Az akció részleteiről, arról, hogy kik és hogyan hajtották végre a támadást, nem adott tájékoztatást, de a Time.com információi szerint a haláleset egybeesik egy CIA-robotrepülőgép varisztáni becsapódásával, amiről korábban érkeztek híradások.

Index