Büntetőfeljelentést tett a kuruc.info ellen

 A SZEMA – Liberális Párt a Budapesti Rendőr Főkapitányságon büntetőfeljelentést tett a kuruc.info ellen  

 

 


A Szabad Emberek Magyarországért – Liberális Párt büntetőfeljelentést tett a kuruc.info ellen

 

 

A SZEMA – Liberális Párt a Budapesti Rendőr Főkapitányságon büntetőfeljelentést tett a kuruc.info ellen a nemzetiszocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntettének elkövetése miatt.

 

A beadvány rámutat, hogy a honlap a nagy nyilvánosság előtt, folyamatosan, több cikkében tagadja, kétségbe vonja, illetve jelentéktelen színben tünteti fel a nemzetiszocialista rendszer által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények elkövetését. Különösen vonatkozik ez a holokauszt tagadására.

 

A feljelentés megállapítja, hogy a nemzetiszocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása törvénybe ütköző cselekedet, durva visszaélés a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadságával, valamint bizonyos embercsoportok emberi méltóságával. A szólásszabadság nem ad korlátlan felhatalmazást arra, hogy valaki e jogával tudatosan visszaélve a fasiszta diktatúra szörnyű bűneit tagadja, azok megtörténtét kétségbe vonja.

 

A feljelentés kéri a nyomozó hatóságot a nyomozás megindítására, az elkövető kilétének megállapítására, é s a szükséges intézkedés megtételére.

 

Budapest, 2011. február 18.

 

A SZEMA-Liberális Párt elnöksége