Oszama bin Laden Iránban bujkál ?!

 

     


Egy kuvaiti lap szerint Oszama bin Laden Iránban bujkál . Oszama bin Laden, az Al-Kaida terrorszervezet vezetője a helyettesével, Ajman al-Zavahirivel és öt másik magas rangú beosztottjával Irán északkeleti részén, Sabzevar városban él már öt éve – közölte az Al-Szijasza című kuvaiti újság.

 

 

 

    Az iráni biztonsági szolgálattal közvetlen kapcsolatban álló forrásra hivatkozó lap szerint a terroristák már öt éve tartózkodnak a Teherántól mintegy 600 kilométerre lévő, negyedmillió lakosú városban, ahová az iráni vezetéssel szoros kapcsolatot fenntartó Hezbollah nevű libanoni szélsőséges síita szervezet közvetítésével érkeztek.
    A DEBKAfile nevű, szabadon megtekinthető, katonai hírszerzési ügyekkel foglalkozó angol nyelvű izraeli internetes honlap azt jelentette, hogy Recep Tayyip Erdogan török kormányfő és a török hírszerzés főnöke már egy ideje tudja, hogy Oszama bin Ladenék Iránban bujkálnak.
    A DEBKAfile azt is tudni véli, hogy amerikai hírszerzői források még májusban jelentették, hogy Al-Kaida-tagok Szírián érintésével távoztak Iránból azzal a céllal, hogy amerikai célpontok elleni támadásokat készítsenek elő. Köztük volt egy Szaif al-Adel nevű férfi is, akit Oszama bin Laden és Ajman al-Zavahiri arra utasított, hogy hajtson végre terrortámadást a dél-afrikai labdarúgó világbajnokság június 12-i megnyitóján.

 

BreuerPress/MTI/DEBKA-file