Hanuka 5770 & Karácsony 2009 – Zene a Rasszizmus Ellen

A Jewish Meeting Point és a Zene a Rasszizmus Ellen


Hanuka 5770 & Karácsony 2009 – Zene a Rasszizmus Ellen        

A Jewish Meeting Point és a Zene a Rasszizmus Ellen közös szervezésében várunk szeretettel egy kis hanukai bulira 2009. december 15-én az A38 hajóra, ahol a gyertyagyújtás és ünnepi hangulat mellett egy különleges zenei élményben lehet részed.

A hanukát szokás úgy nevezni, mint a fény csodájának ünnepét. Ennek örömére próbálunk egy kis jóérzést és melegséget lopni a december kora sötétjébe. Az est folyamán több neves közéleti személyiséggel együtt ünnepelhetünk. Radnóti Zoltán rabbi vezetésével lesz hanukai gyertyagyújtás. A hangulatot az elképesztően jó Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band mellett egy különleges zenei formáció adja. A Zsidó Nyári Fesztiválról is ismert Fellegini KlezmerGipsy együttes lép fel az arab dobossal, Saiddal és a tradicionális héber és izraeli dalokat éneklő Polnauer Flórával. Az eseményt megtiszteli Aaron Stevens, a Skót Misszió lelkipásztora is, aki rengeteget munkálkodik a menekültek jobb sorsáért.

Karácsony 2009 & Hanuka 5770 – Zene a Rasszizmus Ellen
Ünnepeljü(n)k együtt!

December 15-én, az A38 hajón (Petőfi-híd, budai hídfő)

19:30 Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom band
21:00 Fellegini KlezmerGipsy & Said & Polnauer Flóra

Jegyek a helyszínen 1500 forintért, elővételben 1200 forintért kaphatók. Elővételes jegyek itt illetve az összes nagyobb jegyirodában és könyvesboltban (például Libri)

A koncertek a ZARE kampány részei, mely most a Jewish Meeting Point és a Zene a Rasszizmus Ellen szervezésében jut el hozzátok. A ZARE az angol Rock Against Racism (RAR) és a Love Music Hate Racism (LMHR) mozgalmak nyomán született magyar antirasszista kampány. A ZARE programot a budapesti brit követség indította 2009 nyarán, jelenleg a Szubjektív Értékek Alapítvány a kampány nemzeti koordinátora. Mozgalmunk fő célja, hogy fellépjünk a rasszizmus ellen a zene univerzális, közös nyelvét használva.

 

BreuerPress-MCONET