Seregi László dedikál

 A Magyar Állami Operaház 125 éves évfordulója alkalmából – Seregi László 80. születésnapjára – ismét napvilágot lát a nagysikerű SEREGI című kötet.

  


Seregi László dedikál

 
A Magyar Állami Operaház 125 éves évfordulója alkalmából – Seregi László 80. születésnapjára – ismét napvilágot lát a nagysikerű SEREGI című kötet. A többszáz színes balettfotóval illusztrált, elegáns, magyar-angol nyelvű könyv szinte egy képzőművészeti album is egyben, a művész és az olvasók legnagyobb örömére.

 

A kötet szerzője, Kaán Zsuzsa tánctörténész-kritikus, a TÁNCMŰVÉSZET című önálló magyar szaklap főszerkesztője, Seregi teljes operaházi pályafutásának tanúja és hiteles ismerője.
Rendhagyó módon, a művész személyes elbeszéléseként írta meg Seregi életművét, amely egyszerre korrajz, tánctörténet és a professzionális magyar balettszínház doyenjének hitvallása.
A szerző, aki a kötet szerkesztője is egyben, önálló fejezetet szánt Seregi legjelentősebb saját írásainak, továbbá azoknak a tánckritikáknak is, amelyeket az elmúlt évtizedekben a Seregi-premierekről vagy felújításokról megjelentetett a hazai sajtóban.
  
A második, bővített kiadás SEREGI-könyve az elsővel azonos nyomdai minőségben, a művész 80. születésnapján jelenik meg, és december 18-án, pénteken délután 16-18 óra között kedvezményes áron lesz kapható a Magyar Állami Operaház Székely Bertalan termében. Ezalatt az idő alatt Seregi László dedikálja is a nagyközönség által megvásárolt köteteket, amelyek – remélhetőleg –  a zseniális művész hazai és külföldi tisztelőinek egyaránt  élvezetes perceket szereznek majd, s nemcsak karácsonykor.

 

 

BreuerPress-MCONET