Az MSZP felkészült a választásra!!!

Az MSZP elnöke azt mondta, pártja meg akarja nyerni az önkormányzati választást, de ez nem lesz könnyű, mint ahogy nem volt könnyű választást nyerni 1994-ben, 2002-ben és 2006 tavaszán sem.


Az MSZP minden szervezete és jelöltje felkészült az önkormányzati választásra – jelentette ki Hiller István a szocialisták budapesti önkormányzati választási kampánynyitóján.
Hozzátette, az önkormányzati képviselet a szocialista párt egyik legerősebb pillére.
Hiller István szerint az önkormányzati választások sokban eltérnek a parlamenti választásoktól: az önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek személyisége, ismertsége, a helyi ügyek formálják a választói akaratot.
A pártelnök, aki az MSZP-t a szabad Magyarország legsikeresebb pártjának nevezte, közölte: „olyan kampányt fogunk folytatni, amely az egyes települések, a városok, a kerületekben élők gondjait, problémáit és örömeit tudja bemutatni, és persze úgy, hogy mindenütt képviselőink, képviselőjelöltjeink, polgármestereink, polgármesterjelöltjeink az elkövetkező évek útját is megmutatják”.
Elmondta: a pártok közül eddig a legtöbb jelöltet, több mint 3800-t az MSZP regisztrálta.
Hiller István szerint van egy számos nehézséggel járó, de reális elképzelés: az egyensúly teremtése, illetve van egy másik, a „nem”, a tagadás politikája.
Hozzátette: a kormány intézkedései a sikeres Magyarország megteremtését szolgálják. „Mi elindultunk egy úton, és ez az út, főként az első szakasza göröngyös, tele van bukkanókkal és nagyon rázós” – mutatott rá.
Hiller István közlekedési táblákkal hasonlította össze az MSZP és az ellenzéki pártok politikáját. Mint mondta, a kormány minden útkereszteződésben „kitűzte a közlekedési táblákat és kijelölte a kötelező haladási irányt”, míg az ellenzék mindenhova a behajtani tilos táblát tűzte ki, ami egyet jelent a helyben járás politikájával.
A politikus azt mondta: sokat tanultak Horn Gyula kormányától, így azt, hogy reformokba mielőbb bele kell fogni.
Az MSZP elnöke szólt Toller Lászlóról, Pécs szocialista polgármesteréről, aki autóbaleset miatt súlyos sérülésekkel fekszik kórházban. „Laci most egy másik csatát vív, és semmi kétségem nincs, hogy azt a csatát is megnyeri” – mondta, majd arra kérte a résztvevőket, tapssal fejezzék ki szolidaritásukat.
Hiller István azt kérte, hogy szavazótáborukból minél többen menjenek el az október 1-i választásra.
BreuerPress-info