Al-Manar New Yorkban

A 42 éves Javed Iqbalt őrizetbe vették , mert brooklyni székhelyű, HDTV Ltd. nevű cége New York körzetében közvetítette a Hezbollah-csatorna adását.


New Yorkban őrizetbe vettek egy férfit, mert a Hezbollah libanoni síita szervezet tévéjének, az al-Manarnak a műsorát sugározta, amelyet az amerikai pénzügyminisztérium terrorista intézménynek minősít .
Az ügyészség közleményéből nem derül ki, hogy al-Manar műsorát mennyi ideje sugározták. A hatóságok átkutatták a cég irodáját, valamint Iqbal Staten Island-i otthonát, ahol a műsor vételét szolgáló műholdas parabolaantennákat kerestek.
A libanoni tévéállomást ez év márciusában minősítette terrorista intézménynek az amerikai pénzügyminisztérium, s ennek értelmében tilos bármilyen üzleti kapcsolatot létesíteni vele. A tárca egyben befagyasztotta az al-Manar egyesült államokbeli vagyonát, amit azzal indokoltak, hogy pénzgyűjtő és toborzóakciókat folytat a Szíria és Irán által támogatott Hezbollah számára. Iqbalt a hatályos törvények megsértésére szőtt összeesküvéssel vádolják.