120 gyermek jön Magyarországra egyhetes kikapcsolódásra.

A közel egy hónapja tartó Izraeli-Hezbollah konfliktus miatt Izrael északi részén sok ezer gyermek élete forog nap, mint nap veszélyben és töltik szünidejüket az óvóhelyeken.


A Libanoni Hezbollah terrorszervezet az elmúlt hetekben több mint 3500 rakétát lőtt Izraelre – sok száz sebesült mellett már közel 100 áldozatot követelve. Ez idő alatt a rengeteg érintett város, falu és kibuc gyermekei az óvóhelyeken töltik nyári vakációjukat féltve családtagjaikat és otthonaikat.
Számos magyarországi zsidó szervezet úgy döntött, hogy megpróbál segíteni a gyermekeken. A Joint (JDC), a Mazsihisz, a Mensch Alapítvány és a Szochnut összefogásából, privát emberek segítségével és az Izraeli Nagykövetség közreműködésével induló akcióban 120 gyermek jön Magyarországra egyhetes kikapcsolódásra.
Augusztus 8-án, kedden érkezik az első izraeli menekült gyermek-csoport, mely néhány napot Budapesten tölt, majd továbbutazik a Szarvasi Lauder-Joint Nemzetközi Zsidó Ifjúsági Táborba.
Az akció mögött álló szervezetek kötelességüknek érzik segíteni a bajba jutott gyermekeken, megtesznek mindent, hogy minél több fiatalt hozhassanak Magyarországra kiszakítva őket a háború borzalmaiból.
BreuerPress-info