Az MSZP nem kampányol a húsvéti ünnepek alatt !

Az MSZP nem kampányol a húsvéti ünnepek alatt, mivel azt szeretné, ha az ünnep békés és családias hangulatban telne – mondta Szili Katalin, az Országgyűlés szocialista elnöke pénteken.


„Azt kívánjuk, hogy ez a két forduló közé eső ünnep, valamennyiünk ünnepe, hívők és nem hívők számára, határon innen és határon túl, a bármelyik párthoz tartozók számára, a jobboldalra vagy a baloldalra szavazók számára is, azok számára is, akik az árvíztől nem szenvednek, de azok számára is, akik az árvíz ellen küzdenek, azt szeretnénk, ha egy békességes hétvége lenne” – fogalmazott a házelnök, emlékeztetve arra, hogy a húsvét mellett a zsidók most ünneplik a pészahot, és április 16-án van a holokauszt emléknapja.
Hozzáfűzte: az ünnepek alatt az MSZP nem kampányol, szeretnék, ha egy békés, szeretett teljes hétvége lenne a húsvét, amely egy kis nyugalmat hoz mindenki számára a kampányidőszakban.

„Az ünnepeket követően a hétköznapjainkat is az együttműködés, a haza és a haladás, az országunk lakosságának együttműködését, együttélését jelentő fundamentumokat kell mindannyiunknak őrizni méltósággal. Ez három dolog lehet: a biztonság, a békesség és a boldogulás” – fogalmazott a házelnök.