Saron nyilatkozata sokak számára megdöbbentő

Nem lehet örökké megszállva tartani a csaknem 3 és fél millió palesztinnak otthont adó területeket, mert az egyik félnek sem jó – mondta az izraeli miniszterelnök.


Ariel Saron fenti szavakat akkor mondta, amikor a legfrissebb közel-keleti béketervről beszélt saját pártja vezetői előtt.

Jasszer Arafat reagálva az izraeli kormány béketervet támogató döntésére kijelentette: Örömmel vettük a nemzetközi segítséget, mindenki a békén dolgozik arab testvéreimmel közösen. Alig várjuk, hogy 48 órán belül létrejöhessen a találkozó Abu Mazen testvérem és Saron között.

Saron izraeli kormányfő a napokban várhatóan találkozik Abu Mazen palesztin miniszterelnökkel.

Ariel Saron, izraeli miniszterelnök: – Izrael számára fontos a politikai megállapodás. Úgy vélem, nem tartható fenn örökké a 3 és fél millió palesztinnek otthont adó területek megszállása, és bár sokan nem szeretik a megszállás szót, valójában arról van szó. Ez rossz az izraeli és a palesztin népnek is, és árt a gazdaságnak is. Saron azonban hozzátette, csak abban az esetben támogatja az Útitervet, ha a palesztinok azonnal beszüntetik a terrort. (BPI)