Beth Israel Ner Tamid konzervatív amerikai közösség adományozta a Tórát a zuglói zsinagógában megégett példányok pótlására.

Újabb Tóra érkezett Zuglóba

 

A Milwaukeeban található Beth Israel Ner Tamid konzervatív amerikai közösség adományozta a Tórát a zuglói zsinagógában megégett példányok pótlására.

t__ra_zugl___07_04.jpg
Fotó: Szentgyörgyi Ákos

Rabbijuk, Jacob Herber köszöntötte közösségünket, a Budapesti Zsidó Hitközséget kísérőlevelében, beszámolt arról, hogy közössége szerette az ajándékba adott Tórát és örülnének, ha láthatnák, hogyan talált otthonra Zuglóban. Még azt is tervezik, hogy meglátogatják új helyén a Tórájukat. Hálásan köszönjük a közösség minden tagjának, Herber rabbinak, továbbá az önzetlen közvetítőknek, Rachel Korazimnak, Szeszler Annának és Lippner Györgynek.

A Tórát Kardos Péter zuglói főrabbi, dr. Rosta Márton, a Budapesti Zsidó Hitközség jogásza kíséretében vette át a Liszt Ferenc Repülőtéren az Egyesült Államokból érkező nemes ajándékot, amelyet azon nyomban a Scheiber Sándor Iskola kis zsinagógájába szállítottak, ahol a Thököly úti körzet tagjai tarják imádkozásaikat, mindaddig, amíg a leégett épületet felújítva átadják, és ismét birtokba vehetik, immáron két vadonatúj Tórával.