Ki nem küldtt tudósítonk jelenti 2. A Hamasz nem akar tűzszünetet

Ki nem küldtt tudósítonk jelenti 2. A Hamasz nem akar tűzszünetet

A Hamasz nem akar tűzszünetet

 

Mit is jelent ez?

 

Elsősorban a nemzetközi politika eredménytelenségét, már azért is, mert az Egyesült Államok nem ülteti le a feleket, nem képes közvetíteni, miután nem állnak vele szóba. Azt is lehet tudni, hogy Egyiptom sem kedveli a Hamaszt és az Iszlám Dzsihádot. Talán azt gondolja, azt reméli, hogy a neki is kellemetlen terrorszervezeteteket majd Izrael intézi el. Kairó sem akar nyíltan szembeszállni a terrorszervezettel, annak ellenére, hogy tisztában vele, a Hamasz az Egyiptomnak is az ellensége.

 

Mit hozhat az arab külügyminiszterek soron következő tanácskozása Kairóban?

 

Ha megvizsgáljuk, hogy a korábbi találkozók sem vezettek eredményre, sőt még a palesztinoknak korábban megszavazott adományok sem találtak el a címzettekhez, nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy kijelentsük, nem lesz sok foganatja a mostani megbeszéléseknek.

 

A Hamasznak egyetlen célja van: a minél több izraeli áldozattal járó terrorcselekmények folytatása, hogy a Szilárd Szikla akcióval szemben saját magát kiáltsa ki győztesnek.

 

Mindeközben a Gázában élő palesztinok egyre jobban el vannak keseredve, de ahhoz gyengék, hogy elűzzék a Hamaszt és az Iszlám Dzsihádot a városból. Azaz nekik sincs szükségük a terrorra, de nem kívánnak, nem tudnak semmit sem tenni ellene.

 

Vannak azonban szigorú tények, amit a világ nem tud.

 

A naiv Izrael nem csak árammal látja el Gázát, de ezen kívül még 20 tanker üzemanyagot is juttat naponta az ellenségnek.

 

Izraeli kórházakban tucatnyi palesztin életéért küzdenek zsidó orvosok.

 

Azaz, Izrael Állam nem a palesztinoknak az ellensége, hanem a terroristáké.

 

Az ENSZ BT-t összehívná Abu Mazen, a Palesztin Nemzeti Hatóság vezetője, bízva abban, hogy ott még hallgatnak rá, ám ez azért is érdekes, mert a Hamasz otthon szóba sem áll vele. A Biztonsági Tanács biztosan ülésezik majd, ám eredményre ők sem jutnak, miután az egyik oldalon egy demokratikus állam, a másik oldalon meg egy államokon átnyúló terrorszervezet áll.

 

Egy dolog biztos:

 

Az izraeli hadsereg szárazföldi akciójára sor kerül rövidesen. Ennek egyetlen célja van, a Hamasz terrorista infrastruktúrája végleg megsemmisítésre legyen ítélve, a civil lakosság minél kevesebb sérülésével.

 

Ez sorra is kerül. Még akkor is, ha a Hamasz a civileket próbálja előre tolni, hogy becsapja a világot.

 

Breuer Péter

BPI

izr.4

 


izr.3_352453418236035_1429864817743480848_n

 

 

izr+palesztin