Zsidó Filmfesztivál

Kisfilmpályázatot hirdet a Budapesti Zsidó Filmfesztivál

Nyomokban zsidót tartalmaz címmel a november 22. és 25 közötti Budapesti Zsidó Filmfesztivál nyílt pályázatot hirdet kisfilmek megvalósítására.
A szervezők olyan pályaműveket várnak, amelyek az eddigiektől eltérő új, friss szemszögből mutatnak be zsidó karaktereket, problémákat, témákat, vagy mutatják be magát a zsidóságot.

Az MTI-hez kedden eljuttatott felhívás kitér arra, hogy a film rögzítésének módja, műfaja tetszőlegesen megválasztható, az alkotások hossza azonban nem haladhatja meg a 10 percet. Az ingyenes pályázatra korábban készült, már bemutatott alkotásokkal is lehet nevezni – olvasható a dokumentumban. Egy alkotó több munkával is indulhat.

A beérkezett filmeket szakmai zsűri szemlézi, amelynek tagja Gigor Attila, Szabó Simon és Till Attila filmrendező. A kiválasztott filmeket a ZSIFI – Budapesti Zsidó Filmfesztiválon vetítik le. A legjobbnak ítélt film díjazásban részesül, az eredményhirdetés és a díjátadás a fesztivál nyitóeseményén lesz.

A legjobbnak ítélt alkotás készítője kiutazhat a 2013. évi UK Jewish Film Festivalra Londonba, ahol levetítik a filmjét. A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál egy bérletet ajánlott fel a 2013-as seregszemlére, a Haver Informális Zsidó Oktatási Alapítvány pedig 50 ezer forint különdíjban részesíti azt az alkotást, amely a leginkább egyedi látásmóddal ábrázolja a mai magyarországi zsidóságot.

A különdíjas kisfilmet az alapítvány oktatási anyagként felhasználva, több ezer gimnáziumi és egyetemi diákhoz tervezi eljuttatni.

A kisfilmeket a [email protected] címre várják a szervezők a pályázat címének feltüntetésével. Postai úton Gábor Móni – Bálint Ház (H-1065 Budapest, Révay u. 16.) címen lehet nevezni. A pályázat beküldési határideje: november 1. csütörtök, éjfél.

További információ a www.zsifi.org, illetve a [email protected] weboldalon található.