Ezekre a kérdésekre válaszolni kell

Ezekre a kérdésekre válaszolni kell

?si=wWPacOmEOIqDHwAs

Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos, országgyűlési képviselő a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt Izrael háborújáról és annak hatásairól.

 

A miniszteri biztos elmondta Izrael háborúja kapcsán, hogy a zsidó állam ellenségei egyre veszélyesebb eszközöket kezdenek használni. Az IDF az elmúlt napokban lőtt le egy, a világűr magasságában lévő ballisztikus rakétát. Ferencz Orsolya felhívta arra a figyelmet, hogy ezek az eszközök nem csak Izrael létét fenyegetik, hanem a világűr biztonságát is. A politikus emlékeztetett, 1967-ben született egy megállapodás arról, hogy a világűrt békés célokra, használják, ám a jelenlegi helyzet veszélyezteti a több mint 55 éves megállapodást, minderre a világnak nagyon oda kellene figyelnie.

A politikus szerint a legaljasabb, legbrutálisabb támadás érte Izraelt, ahol a civil lakosság ellen éltek a terroristák a legaljasabb, legembertelenebb eszközökkel. Mint kiemelte, a magyar kormány nem véletlenül hívta fel a figyelmet arra, hogy Izraelnek joga van megvédeni határait és polgárait. Azt is hozzátette Ferencz Orsolya, ezt a véleményt kellene mindenki másnak is a lehető legerőteljesebb hangon elmondani, a terrorizmus ellen minden eszközzel küzdeni. Ferencz Orsolya megjegyezte, Izrael háborúja kapcsán több probléma is felmerül. Egyrészt látni kell azt, ez nem csupán a zsidó állam háborúja, hanem erről jóval többről van szó. A terroristák nem elsősorban a zsidó állam ellen intéztek támadást, hanem az Európa alapját képező zsidó-keresztény morál, a görög filozófia és a római jog ellen, és ezt mindenkinek tudomásul kellene vennie. Ezzel szemben az történt, hogy az Európai Unió éveken át támogatta a palesztinokat, ám nem lehet tudni, hogy az összegeket mire fordították. Az is érthetetlen, tette hozzá a politikus, hogy a nyugati nagyvárosokban többszázezres  tüntetések zajlanak, ahol olyan jelszavakat hangoztatnak, amiket a harmincas évek Németországában lehetett hallani. Hogyan engedheti meg magának mindezt Európa, az európai országok kormányai, ezekre a kérdésekre válaszolni kell.

A politikus hozzátette, bár sokan nem szeretnék ezt hallani, de lassan egyértelművé válik, a magyar kormánynak 2015-ben igaza volt, amikor felhívta a világ figyelmét arra, hogy az illegális migrációval a terrorveszély és az antiszemitizmus is megjelenik. Ferencz Orsolya megjegyezte, politikusként és magánemberként is kikéri magának azt, hogy Európában ilyen hangok megjelenhetnek, ezek ellen küzdeni kell. Az első és legfontosabb lépés az, hogy jövő év nyarán egy olyan Európai Parlamentet válasszanak az emberek, egy olyan Európai Bizottság alakuljon meg, amelyik képes válaszokat adni a kihívásokra.