Hiányzik a lelkiismeret !

Hiányzik a lelkiismeret !

 

Veres Zoltán a Fidesz erzsébetvárosi frakcióvezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a városvezetés okozta problémákról.

 

A képviselő szerint a mostani ciklus felénél járva azt lehet tapasztalni, hogy a kerület egy tapodtat sem mozdult előre, ami a 2010-2019-es fejlődéshez képest is érzékelhető. Minden alakuló önkormányzat legelőször elfogad egy koncepciót, ami mentén az adott település jövőjét képzeli. Így történt ez a kerületben is, ám az látható, hogy a jól hangzó szavakból semmi nem valósult meg. Példaként említette a politikus a zöld politikát, amire a választáson győztes koalíció szavakban nagy hangsúlyt fektetett. Ezen a területen sem történt semmi, például a szomszédos V. kerületben az ottani vezetés megállapodott az MVM-el, hogy készítenek egy közmű-katasztert, hogy tudják, hová lehet fákat telepíteni. Az erzsébetvárosi Fidesz frakció is javasolta ezt, ám ebből nem lett semmi, ahogy a zöldebb Erzsébetváros elképzelésből sem.

              Veres Zoltán felhozta azt is, hogy egyre szemetesebb a kerület. Ennek több oka van, jelentette ki, például az, hogy hiába vannak hangzatos tervek, hiába ígérik, hogy több forrás áll majd rendelkezésre, ha a területnek nincs gazdája, akkor az azt jelenti, hiányzik a lelkiismeret. Nem beszélve arról, hogy forrásokat is elvontak. A Fidesz frakció többször is szóvá tette, hogy amikor a fővárosi vezetés több közterületi kukát is leszerelt, akkor az erzsébetvárosi többség azt mondta a testületben, hogy majd a kerület fogja pótolni a főváros útjain ezeket a hiányosságokat, a helyi köztisztaság kárára. A Fidesz elmondta, hogy ezt nem szabad megtenni, mert így is komoly gondok vannak. Például nem lehet tudni, mi történt az elmúlt ciklusban beszerzett takarítógépekkel. Egész egyszerűen élhetetlenné válnak a közterületek.

              A frakcióvezető a Dohány utcai zsinagóga meggyalázása kapcsán külön is beszélt arról, hogy 8 évvel ezelőtt az előző vezetés adott át egy műveleti központot, ahová a kerületi térfigyelő kamerák által sugárzott képet lehet látni. Ám tudomásul kell venni, hogy ezt a rendszert karbantartani és fejleszteni kell, de valahogy itt sem tett semmit a jelenlegi városvezetés. Konkrét cselekvések helyett jelképes tettek vannak, mint amikor most a polgármester és helyettese a zsinagógánál egy-egy teamécsest gyújtott meg.

              A politikus szerint minden önkormányzat egy adott várospolitika mentén dolgozik, Erzsébetvárosban van város, van valamilyen politika, csak éppen a várospolitika hiányzik, ami ezt a kerületet képes lenne előrevinni.