Ezzel a gyűlöletpolitikával valószínűleg az ellenzéki szavazók sem értenek egyet

Ezzel a gyűlöletpolitikával valószínűleg az ellenzéki szavazók sem értenek egyet

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a parlamenti ellenzékről, a plenáris ülésen elhangzott gondolatokról.

 

A képviselő beszámolt arról, hogy az Igazságügyi bizottságban a mai napon vitatják meg a közérdekű közalapítványokról szóló törvényjavaslatot, amiről még a Parlament plenáris ülésén is megkezdődik a vita. A politikus a választási kampányban tett ígéretével kapcsolatban, a társasházi törvény módosításának benyújtásáról elmondta, abban bízik, hogy az igazságügyi tárcával az egyeztetések lezárulnak,majd ezt követően a Fidesz frakció is elfogadja az általa készített előterjesztést, hogy ezt követően a Parlament elé kerülhessen ez a fontos javaslat. A módosításra azért van szükség, mert a jelenlegi társasházi törvény már nem szolgálja az ott lakók érdekeit, hiszen több pontját már az élet meghaladta.

Bajkai István beszélt a parlamenti munkáról, az ott zajló vitákról, megjegyezve, hogy az ellenzék folyamatosan kritizálja a kormány járvány elleni lépéseit, ami egyfelől a demokrácia alapja, de az is igaz, egyáltalán nem mindegy, ha ezt a kritikát megalapozatlanul, szándékosan politikai céllal teszik. Hozzátette, véleménye szerint azt is látni kell, a baloldali ellenzék hosszú időn át oltásellenes kampányt folytatott.  Ugyanakkor az is igaz- jegyezte meg a politikus, hogy egészen furcsa az a baloldali ellenzék, amelynek tagja a Jobbik is, amelyik már többször is megmutatta, mennyire kirekesztő, rasszista és antiszemita párt, már az is a demokrácia megcsúfolása, hogy ez a politikai erő a Parlamentben jelen lehet. Ám a jelenlegi ellenzéknek a hatalom megszerzése érdekében semmi sem drága, az sem, hogy a Jobbikkal együttműködjenek, ahogy az sem, hogy oltásellenes kampányt folytassanak, ők azok,akik a minél rosszabb, annál jobb elvet követik. Akár azt is el lehet mondani, ők az emberek élete árán is politizálnak, a képviselő szerint ez a DK elnökének az alapvetése. Annak a politikusnak,aki a Parlamentben azzal fenyegette meg a kormánypárti képviselőket, hogy egy esetleges kormányváltás esetén földönfutóvá teszi őket. Felmerül a kérdés – jegyezte meg Bajkai István, egy demokratikus rendben ilyen szavak elhangozhatnak-e az Országgyűlésben, ez nem jogállami gondolkodást mutat. Ezzel a gyűlöletpolitikával valószínűleg az ellenzéki szavazók sem értenek egyet