Egy kerületi vita margójára

Egy kerületi vita margójára

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere  a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a közelmúltban történt botrányos eseményről.

A polgármester, akinek a szavai botrányt okoztak úgy vélte, bár nem a fideszes képviselők szivárogtatták a félreértelmezett mondatait, hanem a saját koalíciós partnerei úgy véli, mindezek ellenére nem hiszi, hogy kiálltak volna mögüle, bár biztosan lenne erre igény. Vélemény szerint az történt, történt egy incidens, nem lehet tudni, ki szivárogtatott, de egy dolog biztos – tette hozzá, nem volt zsidózás. Baranyi Krisztina hozzátette, ő maga csupán számonkérte azt a szellemiséget, ami a magyar közéletet jellemzi, legyen szó Demeter Szilárd szavairól vagy éppen a sorosozásról.

A politikus hozzátette, 2016-ban a Páva utcánál tiltakozott Donáth György szobrának felállítása ellen sikeresen. Már ezért sem lehetne őt antiszemitizmussal vádolni. Ami a konkrét esetet illeti, volt egy telekeladási vita, ahol már minden érv elhangzott, megvolt minden döntés, egy pici telekről volt szó, ami senkinek nem jelentett értéket, csupán annak a szomszédja számára. A vitában az hangzott el, hogy ez a szomszédnak jó, akinek biztosan többet érhet ez az egész, így nagyobb profithoz jut. Baranyi Krisztina szerint az ellenzék egy olyan helyzethez jutott, amikor a polgármester megkérdezte, tán nem az a baj, hogy a szomszéd, aki befektetni akar zsidó ember. Hozzátette, a médiában megjelent felvétel nem teljes, de ami megjelent, abból sem lehet antiszemitizmussal vádolni.

Arra a kérdésre, hogy a béke érdekében nem kellene-e elnézést kérni, a politikus elmondta, miután nem mondott olyanokat, amivel vádolják, ezért nem kell neki bocsánatot kérni. Azt is megjegyezte, ez az egész ügy a jobboldali média által lett generálva, egy álvita. mellette természetesen vannak valódi viták, ügyek, mint például a kerület ügyei, szerencsére ebben a koalíció ott van a polgármester mögött. Azt is elmondta, több zsidó ember kereste meg őt azzal, hogy a támogatásukról biztosítsák, ők azok, akik nem értették félre a szavait, akik nem ültek fel ennek a hecckampánynak.