Erzsébetváros vezetése nincs jó helyzetben

Erzsébetváros vezetése nincs jó helyzetben

Veres Zoltán, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában az időközi választásról beszélt, értékelve a jelenlegi városvezetés munkáját.

A politikus beszámolt arról, hogy Erzsébetvárosban az irányító koalíció egyik képviselője lemondott mandátumáról, így időközi választást kell kiírni. Azért mondott le, mert a polgármesteri hivatal épületében áramlopáson kapták – tette hozzá, miközben bitcoin bányászatot folytatott. Különösen felháborító az a tény is – jegyezte meg a képviselő, hogy éppen a pénzügyi bizottság elnöke folytatott ilyen tevékenységet az önkormányzat forrásait kihasználva. Veres Zoltán szerint több kérdés id felmerül az ügy kapcsán, például az, hogy azok a gépek, amelyeken ezt a tevékenységet folytatták, nagyon hangosak, azaz észre kellett volna venni, hogy a hivatalban ilyen zajlik, azaz tudtak-e minderről az önkormányzat választott tisztviselői. Már csak azért is, mert az érintett képviselő nem csak bizottsági elnök volt, hanem a DK helyi frakcióvezetője, így elképzelhetetlen az is, hogy ne jártak volna be az irodájába mások is megbeszélésekre, egyeztetésekre.

Veres Zoltán elmondta, a helyi választási bizottság határozata szerint január végén kerül sor az időközi választásra az érintett választókörzetben, a felkészülésnek van egy jogi aktusa, azaz a választás előtt ötben nappal lehet elkezdeni kampányolni, ajánlásokat gyűjteni. Mindezek mellett politikai aktusa is van a választásnak, azaz minden szervezetnek olyan jelöltet kell indítania, akitől a legjobb eredményt várja, a szervezeteknek a legjobb teljesítményt kell nyújtani. A várost vezető koalíció is állít majd jelöltet, persze az kérdés, hogy továbbra is a DK javasolhat nevet. Persze az is igaz – tette hozzá a képviselő, hogy az elmúlt egy év mérlege is része a kampánynak, ha ez valóban így van, akkor a városvezetés nincs jó helyzetben. A helyi Fidesz-KDNP úgy érzékeli, Erzsébetvárosban, ahogy a fővárosban is a 2010 előtti állapotok köszönnek vissza gazdaságilag, politikailag egyaránt, de a kerületi közérzetet is ide lehet venni. Hozzátette, 2010-ben több mint 10 milliárdos adósággal vette át a Fidesz az önkormányzatot, 2020-ban pedig 10 milliárdos plusszal adta át.  Ez az összeg folyamatosan csökken, a választáson győztes pártok nem tartják az ígéreteiket, a kerület állapota meg folyamatosan romlik. A legegyszerűbb ígéretek teljesítésére is elegendő lett volna az a többlet, amivel átvette a mostani vezetés a kerületet – jegyezte meg a politikus, ám szinte minden területen csak visszalépések történtek. A bulinegyedben is éjféli zárást ígért a mostani vezetés a kampány során, de ez nem történt meg, sőt, néhol még bővítették a vendéglátósok javára a helyzetet – jelentette ki Veres Zoltán. Mindezek mellett a költségvetésbe is olyan megszorításokat vezettek be, amik miatt több az erzsébetvárosiak által megszokott hozzájárulást sem adják. Arról nem beszélve, hogy a korábbi városvezetés több fejlesztési programot is leállított, amit az elődje indított el, például ma már nem lehet találkozni az elektromos taxikkal, amit az önkormányzat biztosított a kerületiek számára.