Ez a cselekedet a magyar politikatörténet egy olyan mélysége, amire korábban még nem volt példa

 

Ez a cselekedet a magyar politikatörténet egy olyan mélysége, amire korábban még nem volt példa

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a legújabb erzsébetvárosi eseményekről, a helyi DK-s képviselő lemondásáról beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

A rendőrség az elmúlt héten az erzsébetvárosi önkormányzati hivatalban járt, ezzel kapcsolatban a politikus beszámolt arról, a hatóság egy illegálisan üzemeltetett bitcoin bányára bukkant, amit az egyik önkormányzati képviselő, a DK helyi elnöke működtetett, Borka-Szász Tamás. Hozzátette, az ilyen tevékenységet önmagában a törvény jelenleg nem bünteti, de azt igen, ha valaki a jövedelmét eltitkolja, ahogy azt is, hogy ha valaki ehhez a tevékenységhez áramot lopjon közpénzen, így működtessen egy szerverparkot. A hatóság dolga kideríteni, hogy az illegálisan megszerzett jövedelemnek mit lett a sorsa, Bajkai István szerint azonban az tény, ez a cselekedet a magyar politikatörténet egy olyan mélysége, amire korábban még nem volt példa. A képviselő elmondta azt is, a nyomozó hatóságok kapott információ alapján szálltak ki a hivatalba és az is igaz, maga a kerületi Fidesz szervezet tett feljelentést az ügyben. A DK képviselője miután lemondott a mandátumáról, így az ő helyére időközi helyhatósági választást kell kiírni. Bajkai István szerint ez a tevékenység, amit a DK politikusa folytatott, az nem csak a vagyonbiztonságra volt veszélyes, hanem az emberi életekre is, ezért is nagyon súlyos ügyről van szó, hiszen a szobában működtetett szerverparkot csak speciális körülmények között lehet tartani, a megfelelő hűtéssel ellátva, ami itt nem történt meg. Arra a felvetésre, hogy a kerület polgármestere a nyilvánosságnak szánt nyilatkozatában megdöbbenésének adott hangot, a kormánypárti politikus azt mondta, nem hiszi, hogy ez a tevékenység titokban volt, hiszen egy hivatali szobában zajlott, ahol rendszeresen tartottak megbeszéléseket, amelyeken többször is megfordult a helyi országgyűlési képviselő, de a kerület első embere is.

Az időközi helyhatósági választás kapcsán arra a hírre, ami szerint a kormánypártok a jövőben elengednék Budapestet, a politikus határozottan cáfolta, a Fidesz-KDNP mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ezen a választáson is sikert érjen el a jelöltjük. Ha a kormánypártok győznek ezen a választáson, az nem változtatja meg lényegesen a kerületi erőviszonyokat, miután jelenleg 3 képviselője van a helyi Fidesz-KDNP-nek, de egy ilyen győzelemnek erkölcsi jelentősége van.

A képviselő elmondta, a közeljövőben a Bánffy szalonban lép fel, ahol egy jótékonysági rendezvényen fog zongorázni a kárpátaljai szegények megsegítésére.

Az Országgyűlés megválasztotta a Kúria új elnökét, Varga Zs. Andrást, akiről a politikus elmondta, egy kitűnő emberről van szó, aki egész életét az igazságnak, az igazságszolgáltatásnak élte a szó keresztényi értelmében. Egyes vélemények szerint az új elnöknek nem volt eddig ítélkezői gyakorlata, erre úgy felelt a képviselő, Varga Zs. András volt már alkotmánybíró, aki pontosan tudja, mit kell tennie, egy olyan szakemberről van szó, akinek van gyakorlata, aki látja, ismeri az igazságszolgáltatást. Minden őt ért támadás mögött a kiállása van a keresztényi gondolkodás mellett.