Orbán Viktor: az egészségügy felkészült a járvány következő hullámának kezelésére

Orbán Viktor: az egészségügy felkészült a járvány következő hullámának kezelésére

Az egészségügy felkészült a koronavírus-járvány következő hullámának kezelésére – jelentette ki szombat reggel közösségi oldalára feltöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

Nem béníthat meg bennünket újra a vírus– jelentette ki Orbán Viktor.
A kormányfő, miután az operatív törzzsel az egészségügyi védekezést áttekintette, úgy fogalmazott: „erős reggel volt”.
Kiemelte: több mint tízezer szabad kórházi ágy van, ha romlana a helyzet, a lélegeztetőkészülékek „rendben vannak”, a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre.Ellátatlanul egyetlen magyar ember sem marad, ha elkapja a koronavírust– szögezte le a kormányfő.
A videóban Orbán Viktor arról beszélt: a szerdai kormányülésre készítettek elő jónéhány döntést.Szeretnék kikényszeríteni, hogy azt a kevés szabályt, amelyet a maszkviselésre, a boltok látogatására, közlekedési eszközök használatára kidolgoztak, érvényesíteni is tudják– mondta.
Hangsúlyozta: tisztelettel kérik az embereket, hogy tartsák be ezeket a szabályokat, de ha nem tartják be, most már szankciókat is kell hozzájuk kötni. A kormányfő tájékoztatása szerintaz iskolákat tudják üzemeltetni, három iskolát és tizenhat óvodát kellett eddig bezárni, a többi helyen az oktatás „többé-kevésbé megszokott rendben zajlik”. Hozzátette:október elsejétől az iskolába belépéskor lesz kötelező testhőmérséklet-mérés is.Bejelentette: a kormány közel áll ahhoz, hogy a tesztek hatósági árát meg tudják határozni.A tesztek hatósági árasak lesznek, hogy pontosan hány forint, arról a szerdai kormányülésen döntenek majd– mondta. Közölte:az influenza elleni védőoltást, amit önkéntesen lehet kérni, ingyenessé tudják tenniaz egész országban.     A miniszterelnök az operatív törzs ülése után gazdasági kabinet tagjaival folytat megbeszélést, „merta védekezés egyik célja, hogy mentsük az emberéletet, a másik pedig, hogy megvédjük Magyarország működőképességét” – fogalmazott.

 

www.facebook.com/orbanviktor/videos/972711966528655