Az Izraeli hadseregnek 57277 fogyatékkal élő veterán izraeli katona gondoz.

Az Izraeli hadseregnek 57277 fogyatékkal élő veterán izraeli katona gondoz.

x
A Védelmi Minisztérium vasárnapi nyilatkozata szerint a rehabilitációs osztály adatbázisában 57 277 fogyatékkal élő veterán izraeli katona szerepel.

Az adatokat az 5. Megbecsülés Napja alkalmából tették közzé, mely az Izraeli Védelmi Erők sebesült veteránjai előtt tiszteleg.

A számadatok tartalmazzák mind a fizikai mind a mentális sérülésekkel küzdő katonákat.

A fizikai sérülésekkel küzdő katonák mellett a rehabilitációs osztály szerint közel 5000 veterán szenved poszttraumatikus stressz szindrómával.

A rehabilitációs osztályon kezelt személyek közül 591 súlyos fogyatékossággal élő, és 817 a 2014-es erős szikla hadművelet során sérült meg – közülük 516 egészségügyi károsodása legalább 20%-os.

A minisztérium kijelentette, hogy az osztály a rehabilitációs folyamat során minden fogyatékkal élő veteránt egy szakemberekből álló csoporttal és egy szociális munkatárssal köti össze.

A Megbecsülés Napja „lehetőséget ad számunkra, hogy a mindennapok harcában megálljunk és tisztelegjünk azok előtt, akik súlyos árat fizettek az állam biztonságért,” mondta a minisztérium főigazgató-helyettese és a rehabilitációs osztály vezetője, Hezi Mishta. „A rehabilitációs osztály minden nap nagy becsben tartja az izraeli hadsereg fogyatékkal élő veteránjait, és arra törekszik, hogy a legjobb orvosi ellátást nyújtsa számukra, és a törvény által biztosított teljes jogokat biztosítsa számukra, és hozzájáruljon a társadalomba, iskolába és a munkaerőpiacra való visszailleszkedésükben. Ez a küldetésünk.”