Soha rosszabb kezdetet nem lehet kívánni ennek a hagyományteremtő eseménynek

Soha rosszabb kezdetet nem lehet kívánni ennek a hagyományteremtő eseménynek

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az elmúlt időszak eseményeiről.

A képviselő elmondta, a nemrégiben sikeresen megrendezett Erzsébetvárosi Filmnap keretében megrendezett eseménnyel a kerület kultúrnegyeddé válásának a koncepcióját szeretnék erősíteni. A rendezvényre szerencsésen sikerült meghívni az olasz filmgyártás egyik legnagyobb sztárját, Claudia Cardinalet. óriási volt az érdeklődés, igazi teltház volt, sőt még az utcán is sokan várakoztak, hogy a neves művészekkel találkozhassanak, egy igazi filmfesztiváli hangulatot sikerült teremteni, a politikus szerint soha rosszabb kezdetet nem lehet kívánni ennek a hagyományteremtő eseménynek.

Bajkai István a rendezvény után másnap – híven régi szokásához – ellátogatott a Dózsa György úti Idősek Otthonába, a mostani látogatás apropóját az Idősek Világnapja adta. Természetesen most sem érkezett üres kézzel a képviselő, őt meg – szintén a szokásoknak megfelelően – egy finom ebéddel és egy vidám hangulatú műsorral fogadták.

Ezt követően pedig képviselőtársának Vejkey Imrének a laudációját is megtartotta, akit nemrégiben fogadtak tiszteletbeli székellyé, az elismerés átadásakor opedig Bajkai István tartott beszédet.

Többek között a mostani nagy zsidó ünnepek kapcsán is beszélt a politikus izraeli útjáról, ahol többek között Erzsébetvárost is képviselte több megbeszélésen és helyszínen. Mint hozzátette, minden embernek legalább egyszer az életében el kellene menni Izraelbe. Beszámolt arról is, hogy a kerület testvérvárosával, Cfáttal megkezdtek egy tárgyalássorozatot egy zenei intézmény létrehozásáról.

Bajkai István megerősítette a még zajló választási kampány kapcsán, hogy tartják magukat ahhoz az elhatározáshoz, mely szerint nem működnek közre semmilyen negatív kampányban. A kormánypárti politikusok abban bíznak, hogy október 13-án a választók bölcs döntést hoznak, döntésüket pedig a választási programok és teljesítmény ismeretében hozzák meg.

A politikus az elmúlt napokban kirobban botrányok kapcsán kifejtette, a magánszféra védelme a közélet szereplőit is megilleti, persze az is igaz, egy politikusnak számítani kell arra, hogy az életét, a magánéletét is jobban figyelik. Ugyanakkor egy politikával foglalkozó közszereplő igyekezzen az életét átláthatóan élni, hiszen neki az általa képviselt közösség felé is el kell számolnia az életével.

Mellékletek terület