Az erzsébetvárosiaknak nem az a dolguk, hogy kiszolgálják a részeg angol turistákat

Az erzsébetvárosiaknak nem az a dolguk, hogy kiszolgálják a részeg angol turistákat

Hunvald György, a Lokálpatrióták polgármesterjelöltje, Erzsébetváros korábbi polgármestere a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az önkormányzati választás kampányáról, de szóba kerültek még a kerületet érintő tervei is.

A politikus elmondta, már a dédnagyapja is a kerületben élt, négy fia van, az egyikük szintén elindul az októberi választáson, szintén a Lokálpatrióták színeiben. A polgármesterjelölt beszámolt a kampányról, amelyik a véleménye szerint csak most veszi kezdetét a célegyenesben. Hozzátette az lenne a legjobb, ha a kerüületben induló pártok, szervezetek arról beszélnének, hogy mitől jobbak, mint a többiek, bemutatva a programjukat. Ha az ellenzék valóban a kormánypártokat, a jelenlegi polgármestert akarják legyőzni, akkor miért nem ezzel foglalkoznak, miért nem arról beszélnek, hogy a jelenlegi városvezetés mit nem tett meg az elmúlt kilenc évben. Foglalkozni kell azzal, hogy miért kaptak kevesebb pénzt a társasházak, miért nincs rend a bulinegyedben. Mindez azért is merült fel benne, mert – mint megjegyezte, az ellenzéki pártok részéről egy igen erős negatív kampányt tapasztalt a személyét, a Lokálpatriótákat illetően, mintha nem is lenne Fidesz a kerületben, mintha mindenki csak Hunvald Györgyöt szeretné legyőzni. Saját véleménye szerint egy negatív kampánynak nem lehet hozadéka.

Saját terveit illetően azt mondta el, legyőzi a jelenlegi városvezetőt, ez az A terve. B terve pedig az, hogy a Lokálpatrióták lesznek annyian az új képviselőtestületben, hogy a programjukat meg tudják valósítani. Ezek ráadásul nem is igényelnek komolyabb anyagi ráfordítást, mint az állattartó program, de az új testületnek a bulinegyed kapcsán határozott álláspontot kell képviselnie, ezt polgármesterként meg is kívánja tenni, hiszen – mint kiemelte, élhetetlenné vált ez a városrész. Úgy vélte, az erzsébetvárosiaknak nem az a dolguk, hogy kiszolgálják a részeg angol turistákat, akik még mellette komoly vagyoni károkat is okoznak. Hunvald György kijelentette, kőkeményen a 24 órás zárás mellett lesz, amiben természetesen számít a vendéglátóipari egységek tulajdonosaira, mert úgy véli, lehet és kell is tolerálni a lakossági igényeket. Emlékeztetett arra, hogy 2006-ban még polgármesterként sikereket ért el ebben a kérdésben is.

Az AirBnb lakások ügyében véleménye szerint olyan rendeleteket kelle meghozni, amelyek szabályozzák akár azt, hogy négyzetméter alapján lehet csak kiadni lakásokat, de az is lehet, hogy csak bizonyos hónapra adnak kiadási engedélyt.