Hamarosan kezdődik a 22. Zsidó Kulturális Fesztivál

 

Hamarosan kezdődik a 22. Zsidó Kulturális Fesztivál

Együtt lenni egyszerűen jó! – Hamarosan kezdődik a 22. Zsidó Kulturális Fesztivál

Kedves közönségünk!

Idén szeptember 1. és 9. között rendezzük meg Budapest legnagyobb zsidó művészeti rendezvényét, a Zsidó Kulturális Fesztivált, amely idén is világszínvonalú programokkal, nemzetközi hírű fellépőkkel és csodálatos helyszínekkel várja a látogatókat.

https://www.zsidokulturalisfesztival.hu/www.zsidokulturalisfesztival.hu/

Visszatérő vendégeink már tudják, hogy a számos különböző szellemi hatásból táplálkozó, kivételesen gazdag magyar zsidó kultúra bemutatása nekünk nem csak a feladatunk, hanem a legbelső szívügyünk. Hiszen a közös kultúránk köt össze minket, zsidókat és nem zsidókat, vallásosokat és nem vallásosokat, fiatalokat és időseket, anyaországi és határon túli magyar hitsorsosainkat. Hiszen a közös kultúránk az az aranyfedezet, amiből minél többet hozunk forgalomba, annál több marad belőle.

A társadalomban a művészet az a közvetítő eszköz, amelynek révén megtalálhatjuk a legegyenesebb utat a másik ember felé, ezért ez a rendezvénysorozat számunkra nem csak a művészet szeretete és szemléletformáló, világjobbító ereje miatt fontos, hanem azért is, mert a Zsidó Kulturális Fesztivál révén megmutathatjuk a magyar-zsidó kultúra kincseit, tradicionális-, komoly- és könnyűzenei remekléseit, irodalmi műveit.

Az idei Zsidó Kulturális Fesztivál szervezésekor is, akár az előző években, az igényesség és a magas színvonal kettős jelszava vezetett minket. Ugyanakkor szerencsések is vagyunk, hiszen a kortárs zenei élet zenei olyan kiválóságai fogadták el meghívásunkat, mint Balázs Fecó, Bódy Magdi, Bodrogi Gyula, Bródy János, Gerendás Péter, Illényi Katica, Király Viktor, Malek Andrea, Müller Péter Sziámi, Szulák Andrea, Tolcsvay László, Veres Mónika Nika, Voight Ági, Zséda és mások, továbbá olyan remek együtteseket láthatunk vendégül, mint a Budapest Klezmer Band, a Sabbatshong Klezmer Band vagy a Vujicsics-Söndörgő. Szokás szerint lesznek könnyűzenei rendezvények éppúgy, mint népzenei koncertek, sőt, idén először különleges szalonesteket is rendezünk a klasszikus zene rajongóinak.

Kérjük, tiszteljék meg rendezvényeinket jelenlétükkel, és találkozzunk a magyarországi zsidóság életének olyan kitüntetett, szakrális helyszínein, mint a Dohány utcai, a Hegedűs Gyula utcai, a Frankel Leó úti zsinagóga, a Goldmark terem és a Bálint. De várjuk rendezvényeinken a Wesselényi17-ben és a Budapest Music Centerben.

Találkozzunk minél többen, mert ne feledjék: együtt lenni jó!

Részletes program és jegyvásárlás ide kattintva