Külkereskedelmi Szakgimnázium összesen 13 szakon indít ingyenes képzéseket.

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) támogatásával Budapesten létrejött Külkereskedelmi Szakgimnázium összesen 13 szakon indít ingyenes képzéseket.

 

Érettségivel vagy diplomával rendelkezők számára ingyenesen szerezhető szakképesítés a budapesti Külkereskedelmi Szakgimnáziumban, ahol az idén szeptemberben kezdődő tanévtől tizenhárom, a mai kor igényeihez alkalmazkodó, piacképes szak közül lehet választani.

Az államilag támogatott, ingyenes OKJ-s képzést nyújtó intézmény a VI. kerületi, Révay utca 16. sz. alatt található Bálint Házban folytatja működését a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) támogatásával. A toleráns, demokratikus szellemiségű Külkereskedelmi Szakgimnázium zsidó és nem zsidó diákokat egyaránt vár.

Nappali tagozaton heti 31 órás képzést tartanak, és a diákok jogosultak diákigazolványra, tb-ellátásra, családi pótlékra és kollégiumi elhelyezésre is. Esti tagozaton az órákat tömbösítve, heti 2-3 délután tartják. Az intézmény az elméleti oktatás mellett a gyakorlati képzésekre is nagy hangsúlyt fektet valós munkahelyi körülmények között, így a 2 éves képzés alatt nemcsak elméleti, hanem piacképes gyakorlati tudás is szerezhető.

A 2019/20-as tanévben induló szakok: államháztartási ügyintéző; idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző; kereskedelmi képviselő; kereskedő; kis- és középvállalkozások ügyvezetője I.; kis- és középvállalkozások ügyvezetője II.; logisztikai és szállítmányozási ügyintéző; műszaki informatikus; pénzügyi termékértékesítő (bank, befektetés, biztosítás); pénzügyi-számviteli ügyintéző; turisztikai szervező, értékesítő; üzleti szolgáltatási munkatárs; vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző.

További információk: kulkergimi.hu/