Orbán Viktor: Remélem, a bevándorlást ellenzők egész Európában megerősödnek

Orbán Viktor: Remélem, a bevándorlást ellenzők egész Európában megerősödnek

Orbán Viktor miniszterelnök azt reméli, hogy az európai parlamenti (EP-) választáson a bevándorlást ellenző erők egész Európában megerősödnek, és a bevándorlást ellenző politikai vezetők jutnak jóval nagyobb szerephez a következő öt évben.

A részvétel tekintetében is, és az esélyeket tekintve is több vagyok, mint bizakodó– mondta a kormányfő, a Fidesz elnöke vasárnap reggel újságíróknak, miután az EP-választáson leadta szavazatát Budapesten, a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított szavazókörben.

Orbán Viktor – aki felesége, Lévai Anikó társaságában érkezett voksolni – kifejtette, hogy a 2014-es EP-választás óta sokat változott a világ, elsősorban a migránsválság miatt, és úgy érzi,hogy az emberek ezért a mostani szavazáson nagyobb arányban fognak részt venni.Buzdított is, hogy minél többen voksoljanak.

Orbán ViktorFOTÓ: POLYÁK ATTILA – ORIGO

Azt is kiemelte, hogy mivel listás választásról van szó, tudni lehet majd, melyik politikai erő mögött milyen arányban állnak a magyar választók, ezért szerinte ez a magyar belpolitikát is meghatározó választás. Nagyon szeretném, ha hosszú éveken keresztül hivatkozhatnánk arra a választási eredményre, amelyet ma érünk el– tette hozzá.