Nem történt meglepetés a tisztújításon, az ellenjelölt visszalépett.

Mazsihisz: Heisler András kihívó nélkül maradt elnök

Nem történt meglepetés a tisztújításon, az ellenjelölt visszalépett.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vasárnapi közgyűlésének egyetlen témája volt: a tisztújítás.

Heisler András elnök a közgyűlés kezdetén közölte, hogy a tisztújításhoz kapcsolódva ismeretlenek „hazugságokat és mocskolódásokat” tartalmazó névtelen e-maileket küldtek szét a napokban. Ha nem teremtjük meg a belső békét, és minden így folytatódik, akkor el vagyunk veszve – hangsúlyozta később Heisler. A névtelen levelek tartalmáról nem árult el részleteket, csak annyit mondott: az ügyben rendőrségi feljelentést tett.

Az egyedüliként induló Heisler András végül 74 igen és 32 nem, illetve érvénytelen szavazat mellett maradt a Mazsihisz elnöke.

Még a szavazás előtt Heisler arról beszélt, hogy a bezárkózás helyett a nyitottságot támogatja, és értéknek tartja a neológia sokszínűségét. Ami a közéleti, politikai kérdéseket illeti: a Mazsihisz elnöke szerint nem kell félni a konfliktusoktól, következetesnek kell lenni.

Heisler András elmondta azt is, hogy Gulyás Gergelytől, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől azt a tájékoztatást kapta: a választások (a Mazsihisz tisztújítása és az EP-választás) után leülnek egyeztetni a Sorsok Házáról.