Különbséget kell tenni a joggal való élés és a joggal való visszaélés között

Különbséget kell tenni a joggal való élés és a joggal való visszaélés között

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője egy sikeres erzsébetvárosi jótékonysági koncertről, a Parlamentben az ellenzék obstrukciós kísérletéről is beszélt a Heti Tv pirkadat című műsorában.

A képviselő beszámolt arról, hogy ő maga és a családjának a tagjai is kitöltötték a Nemzeti Konzultáció kérdőívét, mint megjegyezte a családokról, a családok védelméről ne lehet eleget gondolkodni, ne lehet eleget tenni. Már ezért is indítottal el a kormány joggal a mostani konzultációt, hiszen a családok megerősítése a cél. Persze eddig is sok sikere volt ezen a területen is a kormánynak, az eddigi intézkedések hasznosak voltak, ahogy az eddigi konzultációk is, hiszen minden alkalommal kíváncsiak voltak az emberek véleményére. A család a társadalom alapja és jövője, ezért is kell minden lehetséges alkalommal kellő hangsúllyal és komolysággal beszélni róla. Azt sajnálatosnak tartja a politikus, hogy véleménye szerint az ellenzék egyfajta gyűlöletkampányt folytat a konzultáció ellen, egy olyan ügyben, amelyik kifejezetten nemesít, hiszen az embereket kérdezik meg a családok védelméről, fontosságáról.

Megjegyezte azt is, a 2010 előtti kormányok voltak azok, amelyek megszorították a gyermekekkel kapcsolatos addigi támogatásokat, szűkítették a GYES-t, nem támogatták a családteremtést, az otthonteremtést. Nem támogatták a családi adókedvezményt, elutasították egykor az iskolák, óvodák, bölcsődék felújítására tette költségvetési módosító javaslatotokat sem. Bajkai István szerint elegendő csak megnézni, hogy milyen kedvezményeket szüntettek meg 2010 előtt és most milyen kedvezményeket adtak vissza, milyen kedvezmények születtek meg azóta.

Bajkai István idén is megszervezte az év végi jótékonysági koncertet Erzsébetvárosban, a programot a képviselő felesége Bonnyai Apolka zongoraművész állította elő, ő hívta meg a fellépőket. Klasszikus zeneműveket hallhatott a közönség, amelyik dugig megtöltötte az ERőMŰVHÁZ nagytermét. Ám a jótékonysági koncert eredménye is okot adhat a büszkeségre, hiszen közel 16 millió forintot sikerült összegyűjteni, idén ez az összeg Kárpátaljára jut el, de ezen kívül még a Lámpás Alapítvány által támogatott sérült művészek is kapnak támogatást. Bajkai István megjegyezte, ez volt a negyedik ilyen rendezvényük, tavaly 9 és félmillió forintot gyűjtöttek össze, most ennél jóval többet sikerült, amit megköszönt a jelenlevőknek, a támogatóknak egyaránt. A most összegyűjtött hatalmas összeg nagy segítséget jelent, hiszen Kárpátalján az ottani magyarok szinte élethalál harcot vívnak a megmaradásukért.

A képviselő, mint az Parlament Igazságügyi Bizottságának a tagja beszámolt a hétfői plenáris ülésnapról, ahol az ellenzék majdnem háromezer módosító indítványt nyújtott be a Munka Törvénykönyvével kapcsolatos törvénymódosításhoz. Az Igazságügyi Bizottságot összehívták, ahol a képviselők, egy korábbi alkotmánybírósági határozatra hivatkozva úgy döntöttek, nem kell külön szavazni ezekről, hanem lehet egyben is dönteni róluk. Véleménye szerint az ellenzék elképzelése kapcsán különbséget kell tenni a joggal való élés és a joggal való visszaélés között. Tegnap ez utóbbi történt a Parlamentben, szerinte ez egy olyan obstrukció, ami nem demokratikus.

Kedden is folytatódik a plenáris ülés, ma felszólalások lesznek napirenden, Bajkai István előterjesztőként beszél majd Lengyelország függetlenségének megünnepléséről, a lengyel-magyar kapcsolatokról, azok jövőjéről, mert ez Európának is az érdeke.

A Fidesz-KDNP szövetség parlamenti képviselői külön is megemlékeztek a napokban elhunyt képviselőtársukról, Hirt Ferencről.