A családoknak is biztonságra van szüksége

A családoknak is biztonságra van szüksége

Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Fidesz népesedésügyi kabinetjének a tagja a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Nemzeti Konzultációról, a családok támogatásáról. 


 

 

A képviselő elmondta, a Nemzeti Konzultáció egy nagyon hasznos, már évek óta bevált fórum, ahol közvetlenül tudják megkérdezni az állampolgárokat a magyarság sorskérdéseiről. A mostani konzultáció során arra kíváncsiak, hogy azokat a fontos feladatokat, amelyeket eddig megtett a kormány a népesedés előmozdítása érdekében merre folytassák tovább, mikre figyeljen még jobba oda. A kormány határozott szándéka, hogy a népességfogyást először lassítani, majd megállítani, végül pedig megfordítani kell, mert az előrejelzések nagyon vészesek.

Dunai Mónika hozzátette, minden segítséget meg kell adni a családoknak, támogatni kell a gyermekvállalást, gyermeknevelést, mindezt megfelelő garanciákkal, hogy ezekkel a támogatásokkal nem csak 4-10-12 éven át tartó biztonságot kapnak, hanem egy egész életen át tartót.

Bár a konzultációs kérdőív csak nem és igen válaszokat tartalmaz, de ha valaki még hosszabban kifejti a véleményét, azt is figyelembe veszik – jegyezte meg a képviselő. Sőt, ha valaki úgy érzi, akkor nyugodtan keresse meg a lakóhelye országgyűlési képviselőjét, mondja el neki is a javaslatait, észrevételeit. A kérdőívből arra szeretne választ kapni a kormány, hogy az eddigi családpolitikát támogatják-e, helyesnek tartják-e az emberek, már az első kérdés is arra vonatkozik, hogy egyetértenek-e azzal, hogy a családokat támogassák, illetve a népesedési problémára inkább a családtámogatást részesítsék-e előnybe.

A családoknak is biztonságra van szüksége, Magyarország ebben is mindig az élen járt, minden lehetséges eszközt és forrást erre fordítottak, legyen szó a gazdasági, de az ország biztonságáról is. jelentős összegeket fordít a kormány a határvédelemre, komoly támogatást kapott a rendőrség, a polgárőrség, mert nem csak az anyagi segítséget kell biztosítani a családoknak, hanem a fizikai biztonságot is.

A migráció és a menekültkérdés tekintetében Dunai Mónika megerősítette, Magyarország eddig is és ezután is mindenféle nemzetközi szerződést, EU-s előírást, jogszabályokat betart, azaz azok, akiket valóban üldöznek, akik valódi menedékkérők, azok számára lefolytatják a menekültügyi eljárást, átmenetileg befogadják őket. Magyarország azokat kívánja a határaitól és Európa határaitól távol tartani, akik semmilyen papírral nem rendelkeznek, akikről nem tudni, hogy milyen céllal jönnek, akik között bizony lehetnek, vannak terroristák.

Arra a kérdésre, hogy Európában és Magyarországon ma már miért nincsenek öt- vagy többgyermekes családok a politikus azt felelte, mára már nagyon megváltozott a világ, ma inkább mással vannak elfoglalva a fiatalok, mint a családalapítással. Önállóságra, a saját karrier építésére figyelnek inkább, a főállású anyaság manapság nem fontos, bár a mostani Nemzeti Konzultáció során a kormány ebben az ügyben is kikéri az emberek véleményét, hogy itthon újra legyen ez bevezetve.