Dunai Mónika a mellrák elleni küzdelem világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján

A DAGANATOS MEGBETEGEDÉSEK SZÁMÁNAK JELENTŐS CSÖKKENTÉSE A CÉL

 

Évről évre egyre növekvő forrást biztosít a kormány a daganatos betegségek kezelésére és a szűrőprogramokon keresztül a megelőzésre – hangsúlyozta Dunai Mónika a mellrák elleni küzdelem világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján, hétfőn.

A Fidesz országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a mellrák időben észlelve és időben kezelve jól gyógyítható. Fontosnak tartja az önvizsgálatot és a szűrővizsgálatot ebben a küzdelemben. Hozzátette, a magyar egészségügynek egy jól kiépített szűrőrendszere van, melyet folyamatosan bővítenek.

„A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYNEK EGY JÓL KIÉPÍTETT SZŰRŐRENDSZERE VAN, MELYET FOLYAMATOSAN BŐVÍTENEK.”

Dunai Mónika elmondta, Magyarországon 8000 főt érint a mellrákos megbetegedés, ennek 1 százaléka a férfiakat érinti. Közölte, Magyarországon minden nyolcadik, kilencedik nőt érint a mellrákos megbetegedés és évente 2000-2200 nő hal meg. A Fidesz országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy mindenkinek a saját kezébe van a saját egészsége.

Dunai Mónika emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években a kormány kiépítette a szervezett emlőrák szűrésnek a komplett rendszerét és megalkotta a nemzeti rákellenes programot.

Fotó: fidesz.hu

A Fidesz-KDNP-nek az a célja, hogy 2030-ig jelentős mértékben csökkentse a daganatos megbetegedések számát – hangsúlyozta Dunai Mónika, hozzátéve, 2010 óta évről-évre egyre több anyagi forrást biztosít a kormány a daganatos betegségek kezelésére, szűrőprogramokra, megelőzésre. 2017-ben 10 milliárd több forrást biztosítottunk, mint egy évvel korábban – hangsúlyozta Dunai Mónika