Sokat kell a tehetség mellett dolgozni

Sokat kell a tehetség mellett dolgozni

Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában az ügyvédi irodáját ért sajtótámadásokról, a sport és a zene jelentőségéről.

 

A képviselő, aki korábban ügyvéd volt és az irodája – többek között – a magyar állammal is szerződéses kapcsoltban állt, a sajtóban megjelent hírek kapcsán azt mondta, a cikkekben az ügyvédi tevékenységét kritizálták, ezekre azért nem reagált, hiszen – mint említette, egy ügyvéd nem nyilatkozik az ügyfeléről, csak akkor, ha vele konzultál. Bajkai István szerint egy ügyvéd csak akkor nyilatkozik, ha nagyon muszáj, azt azonban hozzátette, a cikkekben szereplő állítások csupán találgatások a sajtó részéről. A politikus szerint a korábbi sportolói múltja is arra tanítja, az ütéseket tudni kell állni.

A képviselő egykor ökölvívó is volt, ezért is vesz részt a most zajló ifjúsági világbajnokság előkészületeiben, szervezésében. Bajkai István beszámolt arról, hogy a magyar sportolók küzdenek, vannak sikerek is, de sajnos voltak vitatott döntések is, amelyekről a politikus azt mondta, rendező országként ezeket önuralommal kell tudni fogadni. Ahogy azt egy másik sportágból, a vízilabdából vett mondással igazolta, azt is kell még tenni, hogy mindig két góllal jobbnak kell lenni az ellenfélnél, mert annyit a bíró megítélhet.

Bajkai István szerint ugyanakkor az ökölvívásban a magyarok továbbra is nagyszerűek, ez a fiatalokon is látszik, de van tennivaló, például megváltoztatni a gyerekek szemléletét, hogy a munka kerüljön előbbre, mint a számítógépezés. Vannak szerencsére tehetségek, akikről már az első pillanatban látszik a képességük, persze nekik is sokat kell a tehetség mellett dolgozni, azok lehetnek eredményesek, akik a szívüket, a lelküket beleteszik a sportba.

A képviselő, a sárospataki V4-es zongorafesztiválról is beszélt, megemlítve, hogy a helyszín a Református Teológiai Akadémia felvetése alapján alakult ki. Sárospatak az a város, amely történelme során már bebizonyította, több mint az ország egy szeglete. A politikus szerint ezt mutatják meg a V4-es országok is, ahogy ez a nagyszerű kulturális rendezvény is, amelyeik augusztus 24-én este veszi kezdetét. A rendezvényre elmegy Bajkai István is, aki most mint a zongoraművész felesége, Bonnyai Apolka fellépését segíti, mint lapozó. Ezzel kapcsolatban azt is megemlítette, hogy régebben a zongoraművészek kottából játszottak, manapság vannak, akik fejből játszanak, ezt embere válogatja, ki hogyan tudja a legjobban kifejezni magát. Azok lehetnek a legjobbak, akik magát az előadott művet is szeretik, nem csak az egyes hangokat