Rogán Antal Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

AZ ELLENZÉKI PÁRTOK VÉGREHAJTANÁK A „SOROS-TERVET”

Ha az ellenzéki pártok kerülnének kormányra, egy olyan gyenge kormány lenne, amelyen a Soros György által irányított érdekcsoportok, vagy Brüsszel minden további nélkül keresztülvinné akaratát – hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Rogán Antal közölte: a magyar kormány keresi a szövetségeseket, a jövő héten például a bevándorlás ellen keményen fellépő Ausztrália külügyminiszterével tárgyal a magyar miniszterelnök.

Rogán Antal elmondta: számítottak rá, hogy támadni fogják a Stop Soros törvényjavaslat-csomagot. Ugyanis – mint kifejtette – Soros György nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a világintézményeknél, európai intézményeknél vezető pozícióba helyezze embereit. Az Európa Tanács képviselője – aki nyíltan bevándorláspárti álláspontot képvisel – az egyik Soros-alapítvány vezetője volt, míg az ENSZ fő jelentéstevője – aki jelenleg is bevándorlási kérdésekkel foglalkozik – kitüntetést kapott Soros Györgytől 2010-ben Budapesten – fejtette ki a miniszter.

„SOROS GYÖRGY SOHA NEM A TELJESÍTMÉNYEN ALAPULÓ PIACGAZDASÁGNAK VOLT GYAKORLÓJA, HANEM MINDIG SPEKULÁCIÓBÓL SZEREZTE PÉNZÉT, EGY – AHOGY A NÉMETEK MONDJÁK – KASZINÓKAPITALISTA.”

Kifejtette: azok az alapítványok, egyetemek, intézmények, amelyeket Soros György működtet, egyre több szállal kötődnek a politikai intézményekhez. Úgy fogalmazott: „egy hatalom mögötti hatalomról van szó”, amely megpróbálja befolyásolni a választott a képviselőket, sőt egyre többen vannak köztük választott tisztségviselők is.

Ezt az emberek nem tudják – mondta a miniszter, hozzátéve: a választóknak fogalmuk sincs, hogy ilyen emberek készítik az olyan dokumentumokat, mint az ENSZ migrációs terve, amely szerint a bevándorlás jó dolog, azt az egész világon szervezni kellene, a gazdasági bevándorlást pedig legalizálni.

Ez elfogadhatatlan, ez ellen küzdeni kell – szögezte le Rogán Antal, hozzátéve: ehhez keresik a szövetséges országokat. Rogán Antal példaként említette a bevándorlás ellen nagyon szigorúan fellépő Ausztráliát, amelynek külügyminisztere jövő héten Magyarországra látogat, s találkozik Orbán Viktor kormányfővel és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel.

Rogán Antal kitért arra: azt is nézni kell, honnan van Soros Györgynek az a vagyona, amellyel azokat támogatja, akik „istenítik őt”. Soros György soha nem a teljesítményen alapuló piacgazdaságnak volt gyakorlója, hanem mindig spekulációból szerezte pénzét, egy – ahogy a németek mondják – „kaszinókapitalista” – fejtette ki Rogán Antal, hozzáfűzve: Soros György személyét a világban sokfelé övezi kritika.

„KORÁBBAN PÉNZÜGYI SPEKULÁNSKÉNT KOMOLY KÁROKAT OKOZOTT ANGLIÁBAN, A FRANCIA PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK JELENTŐS RÉSZÉT IS MEGTÁMADTA, TOVÁBBÁ IZRAELBEN IS ERŐS KRITIKÁK ÉRIK SZEMÉLYÉT.”

Korábban pénzügyi spekulánsként komoly károkat okozott Angliában, a francia pénzügyi intézmények jelentős részét is megtámadta, továbbá Izraelben is erős kritikák érik személyét – fejtette ki a miniszter, megjegyezve: Soros György sok országból ki is van tiltva. A miniszter szerint Soros György – mint aki „irdatlan mennyiségű pénzzel bevándorlókat akar behozni Afrikával és a Közel-Keletről nagy számban, úgy hogy erről nem kérdezi meg a magyar embereket” – Magyarország számára nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Rogán Antal úgy vélekedett: az ellenzéki pártoknak nincs hitelük. Bár mostanra észrevették, hogy Magyarországon az emberek nem akarnak bevándorlást, elutasítják a brüsszeli bevándorláspolitikát, de – mint a miniszter kiemelte – nem arra kell figyelni miket mondanak most, hanem miket mondtak, cselekedtek korábban.

Rogán Antal úgy vélekedett: ha 2014-ben baloldali kormány került volna hatalomra, nem építette volna meg a kerítést, s akkor most itt lennének a „giga menekülttáborok” Magyarországon.

A miniszter szerint ezért is van nagy tétje a mostani választásnak. Ugyanis ha az ellenzéki pártok lehetőséget kapnának egy együttes kormányalakításra, bár Rogán Antal szerint „az önmagában is egy nonszensz koalíció lenne”, akkor végrehajtanák a „Soros-tervet” és megnyitnák a kerítést.

„A veszély kézzelfogható közelségben van” – emelte ki a miniszter, kifejtve: miután Charles Michel belga miniszterelnök elszólta magát, júniusban arra készülnek, ha nem megy keresztül az új bevándorlási mechanizmus – amely szerint behoznák, s kötelező kvóták szerint szétosztanák a bevándorlókat – akkor át fogják erőltetni többségi szavazással. Úgy ahogy azt korábban tették az 1300-as kvótával, most azt szeretnék megcsinálni ipari méretekben. Ha ekkor egy gyenge kormány áll Magyarország élén, akkor azt lenyomják a magyarok torkán. Ezt nem szabad megengedni – szögezte le a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.